Ondernemerschap

Starten vanuit een garage… op het terrein van IVA 

16-11-23

Disney, Mattel, Google, eBay en Virgin Records… Allemaal zijn ze gestart in een garage. Om studenten te helpen hun dromen na te jagen, heeft IVA Business School in Driebergen twee garageboxen geopend op het terrein van de opleider voor de autobranche. In de garageboxen kunnen studenten tijdens hun studie al starten met een eigen onderneming.

De bijzondere broedplaats werd op 14 november geopend. IVA-directeur Joan Janssens is zeer content met de investering. ‘De plaatsing van de garageboxen is een essentieel onderdeel van onze inzet voor goed ondernemerschapsonderwijs. De garageboxen bieden studenten de kans om hun ondernemersplannen waar te maken en dragen ook bij aan de groei en ontwikkeling van onze opleiding.’

Klein beginnen

De garageboxen zijn elk zes bij drie meter en aangekleed met meubilair, Nespresso-apparaat en een bureau. Studenten zijn vrij om de ruimtes naar eigen wens verder in te vullen, wat de inspiratie bevordert om een onderneming te starten en uit te werken. De garages zijn speciaal geplaatst voor mbo-en hbo-studenten met goede studieresultaten en een eigen businessplan. 

(foto IVA Business School)

De eersten studenten met een onderneming hebben zich al gemeld. RTI-Solutions, Watt Boats, IJs van Oranje, Timeout Experience, Chester Media en Merchandise Shop nemen er hun intrek. Het voordeel is dat de studenten zich na vier maanden bij de Kamer van Koophandel mogen inschrijven als BV waarbij zij het IVA-adres gebruiken.

Eigen bedrijf

Mkb-ondernemers vormen de motor van de economie. Ondernemerschap staat daarom centraal bij IVA Business School. Het idee voor de garageboxen ontstond uit de wens om studenten een realistische ondernemerservaring te bieden. Hiermee creëert IVA een broedplaats voor jonge ondernemers, waar ze hun ideeën kunnen omzetten in concrete plannen. Uit een rondgang van de school onder zijn studenten blijkt namelijk dat 75 procent ambieert ooit een eigen bedrijf te leiden.

De garageboxen zijn mede mogelijk gemaakt dankzij steun van Amega Groep, een verzameling dealer en mobiliteitsbedrijven in Zuid-Holland Zuid. ‘Ondernemen, ondersteunen en ontzorgen zijn pijlers waar ons bedrijf uit bestaat. Het sponsoren van de garageboxen doen wij graag. Om studenten te helpen vanaf het begin van hun carrière past volledig in onze visie’, aldus Leen de Koning, directeur van de Amega Groep.

IVA: meer dan automotive

IVA Business School is een particuliere school met hbo- en mbo-opleidingen voor de wereld van mobiliteit met als thema’s automotive, innovation of nautisch. Op de IVA-campus in Driebergen is plaats voor maximaal 900 studenten. 

De school werd in 1930 opgericht als commerciële automotive-opleiding. Vandaag de dag biedt het all-round business-opleidingen voor alle branches. De focus ligt naast kennis en vaardigheden ook op de persoonlijke (zakelijke) ontwikkeling van studenten.

foto: Joan Janssens (links) en Leen de Koning openden op 14 november de garageboxen. (foto IVA Business School)

Meer nieuws