Ondernemerschap

Telesis groeit door overname verschillende technologische onderdelen van Hitachi

Telesis Europe BV - Rotterdam

Telesis levert onder andere codeer- en markeertechnologieën. Al ruim 50 jaar ontwikkelt, produceert en verkoopt Telesis markeerapparatuur en het heeft wereldwijd meer dan 160 medewerkers.

Telesis én haar markt

Het bedrijf heeft een ontwikkelingscentrum en een productiefaciliteit, samen met technische, verkoop- en onderhoudsdiensten in de Verenigde Staten. Het heeft ook diverse faciliteiten in China en Europa waardoor het een zeer interessante partner is om mee samen te werken.

Telesis heeft één van de grootste wereldwijde marktaandelen in dot-peen markers, apparaten die karakters, logo en codes printen door middel van slagpennen, die vaak worden gebruikt in de lucht- en ruimtevaart- en auto-industrie.

Uitbreiding productassortiment

De Telesis-lasermarkers zijn op technologisch gebied complementair aan de producten van het door Hitachi eerder overgenomen Photon Energy. Door de toevoeging van de Telesis markers breidt het productassortiment van Hitachi samen met zijn inkjetprinters uit. Hitachi verwacht door gebruik te maken van de verkoopkanalen van Telesis, dat de verkoopmogelijkheden voor inkjetprinters versterkt worden. Hierdoor kunnen terugkerende activiteiten uitgebreid worden door de onderhoudsdiensten van Telesis te integreren.

Voortbouwen

De afgelopen jaren hebben laten zien dat er wereldwijd een sterke vraag is naar high-definition en onuitwisbaar printen. Hierdoor zijn de zakelijke kansen voor markeerapparatuur, met behulp van lasertechnologie (lasermarkers) toegenomen.

Beatrice Bricout, European Marketing Manager bij Telesis Europe, ziet dat er mooie ontwikkelingen gaande zijn. ‘Je moet altijd proberen om te blijven ontwikkelen, vooruit te kijken en proberen voort te bouwen op het fundament dat er al ligt. We kijken ernaar uit om onze gecombineerde branche-expertise en wereldwijde middelen voor onze klanten in te zetten en uiteindelijk te vergroten en te verbeteren’, aldus Beatrice.

Door de Telesis overname bouwt Hitachi voort op de overname in april 2022 van het in Duitsland gevestigde Photon Energy om de codeer- en markeeractiviteiten van Hitachi verder te versterken. René van der Toorn ziet dat er een interessante periode aan komt. ‘We zijn organisatie breed enthousiast over deze nieuwe fase met een partner die uitstekend past bij onze gedachtegang én bij ons wereldwijde portfolio van markeeroplossingen.’

Dit artikel wordt u aangeboden door

Telesis Europe BV

Permanente identificatie en tracering

Meer nieuws