Ondernemerschap

Vakbondsvrouw leidt vereniging van commissarissen en directeuren 

22-03-23

De nieuwe directeur van de NCD is afkomstig van FNV Horecabond. In januari is Esther de Jong (1977) begonnen bij de jubilerende Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren. Ze volgde Karlijn L’Ortye op.

FNV

Esther de Jong is afkomstig uit een ondernemersfamilie en is bedrijfskundig en economisch opgeleid. De afgelopen zes jaar was ze dagelijks bestuurder en directeur bij FNV Horecabond. Naast deze werkzaamheden is ze ook toezichthouder bij SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Onder haar leiding werd FNV Jong opgericht: een federatie die zich inzet om jongeren hun eerste stappen op de arbeidsmarkt te laten zetten.

Haar ervaring met het aansturen van een vereniging én haar persoonlijkheid maken De Jong tot een goede directeur voor de NCD, vindt voorzitter Paul Geraeds: “Esther is resultaatgericht en ondernemend. Haar ruime ervaring in leidinggeven, change- en projectmanagement binnen de (non)profitsector zijn van grote meerwaarde voor NCD. We hebben in haar de verbinder gevonden die wij zochten om NCD verder te laten ontwikkelen naar een eigentijdse community voor leiderschap. Daarmee kunnen we de door Karlijn ingezette koers voortzetten.”

70 jaar NCD

De NCD viert op 6 april haar 70-jarig bestaan tijdens de Dag van het Leiderschap. De Jong ziet veel kansen om de positie van de vereniging te verstevigen en een grote diversiteit aan doelgroepen aan de vereniging te verbinden. “Ik werk graag samen met mensen in teamverband, het liefste in maatschappelijk betrokken organisaties waar veel ruimte is voor eigen inbreng.”

Ze zit vol plannen voor NCD: “Ik vind dat NCD zich onderscheidt, juist door als enige organisatie op unieke wijze de belangen van directeuren en toezichthouders te behartigen. Ik denk dat de vereniging nog meer gebruik kan maken van de bestaande kennis en ervaring, juist onder de leden. Als de vereniging deze rijkdom aan inzichten en ervaringen met nieuwe doelgroepen verbindt, dan kunnen beide doelgroepen van elkaar leren. Daar ligt een grote kans, zowel voor het behoud van bestaande leden als voor het aantrekken van nieuwe leden.”

Foto: Esther de Jong verruilde de vakbond voor de NDC. (foto NCD)

Meer nieuws