Ondernemerschap

Video: Medewerkers JEX ‘ontvoerd’ door Special Forces tijdens JEXtreme teamuitje

JEX - Barendrecht

Overleven op de wilde zee, het uitschakelen van zelfmoordterroristen, veiligstellen van gijzelaars en uit een vier kilometer hoog vliegend vliegtuig springen. Medewerkers van JEX beleefden onlangs een wel heel bijzonder en extreem teamuitje.

In de vroegte van de morgen, om 05.00 uur, verzamelden medewerkers van JEX zich nietsvermoedend op het kantoor aan de Honingerdijk 70 te Rotterdam. Wie dacht veilig en comfortabel achter een bureau te kruipen had het mis. Ze kregen een welkomstpresentatie van niemand minder dan Sander Aarts. Hij diende zestien jaar bij de Special Forces van het Korps Mariniers. Na eervol ontslag werd hij in 2018 voor zijn verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2017 richtte hij de Unbreakable Academy op en geeft hij trainingen gericht op persoonlijke groei en teamontwikkeling. Sander Aarts is bekend van zijn bestsellerboek ‘Niet te breken’ en binnenkort wederom te zien in het populaire programma ‘Special Forces VIPS’ op Videoland.

Abseilen en parachutespringen
De presentatie van Aarts werd abrupt verstoord door binnenstormende gemaskeerde leden van de Special Forces. ‘Handen op je hoofd, voorover bukken!’  Dit waren de laatste woorden alvorens JEX’ers geblinddoekt en gedesoriënteerd naar een geheime locatie werden vervoerd. Alle medewerkers kregen een grensverleggende offshore safety training bij STC-KNMR, een militaire cursus schieten (airsoft) en levensreddend handelen, gingen abseilend van de Euromast, volbrachten ‘rescue hostage’ missies en sprongen, als kers op de taart, uit een vliegtuig.

Het past bij de organisatie die JEX wil zijn. ‘Wij willen de ouderwetse en traditionele arbeidsmarkt opschudden,’ zegt algemeen directeur Nick Hillebrand.  ‘Dienstverleningen verbeteren en innoveren zodat niemand om JEX heen kan. Daarvoor zijn werknemers nodig die sterk in hun schoenen staan, tegen een stootje kunnen, flexibel zijn. Voorbereid zijn op het onvoorbereide. Mede dankzij dit JEXtreme teamuitje’, de meest grensverleggende bedrijfstraining van Nederland, is eenieder beter in staat zich voor te bereiden op het onvoorbereide en nog harder te duwen met JEX.’

JEX maakte een aftermovie van dit extreme teamuitje. Bekijk de video in de videospeler bovenaan deze pagina.

Dit artikel wordt u aangeboden door

JEX

Jex.nl is een online platform voor de carrière markt waarbij JEX door technologie en data de gebruiker de volledige cyclus begeleid.

Meer nieuws