Ondernemerschap

VriendenLoterij verrast Museum Boijmans Van Beuningen met cheque van ruim half miljoen

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Directeur Ina Klaassen nam deze week namens Museum Boijmans Van Beuningen een cheque van €538.818 in ontvangst. Als partner van de VriendenLoterij is het museum verheugd met deze waardevolle schenking voor de museumrenovatie en Rotterdamse collectie.

Museum Boijmans Van Beuningen is zeer blij met de betrokkenheid van de VriendenLoterij en alle deelnemers. De steun die het museum als partner ontvangt is essentieel om baanbrekende programma’s te realiseren en spectaculaire aankopen te doen. Museum Boijmans Van Beuningen investeert de nieuwe gift voor het merendeel in aanwinsten voor de Rotterdamse collectie.

Daarnaast wordt het voor een deel besteed aan de grote renovatie van het museumgebouw. Eerder schonk de VriendenLoterij een bedrag van €1.5 miljoen voor de realisatie van Depot Boijmans Van Beuningen. Het depot is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld en opende in 2021. Ook droeg de VriendenLoterij bij aan de aankoop van schilderij Peinture-poème (1927) van de surrealistische schilder Joan Miró.

De VriendenLoterij is met haar structurele en incidentele bijdragen een van de belangrijkste steunpilaren van zowel Museum Boijmans Van Beuningen als Depot Boijmans Van Beuningen. Wij danken de initiatiefnemers en hun organisatie hartelijk voor deze grote steun, zegt Ina Klaassen, directeur Museum Boijmans Van Beuningen.

Foto: Museum Boijmans Van Beuningen

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws