Ondernemerschap

Wervingsscan van Omwerven test vacatures op zichtbaarheid

Omwerven - Spijkenisse

Vraag jij je weleens af waarom jouw organisatie zo weinig sollicitaties ontvangt op verschillende vacatures? Dan loont het de moeite om gratis en geheel vrijblijvend een wervingsscan te laten uitvoeren door Omwerven in Spijkenisse.

Of hij de primeur in Nederland heeft, dat durft eigenaar Roy Verduyn van Omwerven (links op foto met Jan Dirk Stouten) niet met zekerheid te zeggen maar de wervingsscan komt uit zijn koker, dus de kans is groot dat hij de eerste is in Nederland die inzichtelijk maakt hoe bedrijven presteren op de arbeidsmarkt.

Het idee voor de wervingsscan ontstond tijdens zijn vakantie in bungalowpark Landal De Lommerbergen in het Limburgse Reuver, eerder dit jaar. Het buitenterras was er dicht. Niet vanwege het weer, nee, omdat er geen personeel te vinden zou zijn. ‘Een gesloten terras betekent omzetverlies voor De Lommerbergen, en irritatie bij de gasten die hun bier in de supermarkt moesten gaan halen. Ik ben ter plekke nagegaan, aan de hand van wat actiepunten, hoe het bungalowpark personeel wierf. De uitkomst was bedroevend.’

Lees ook: ‘Stel een cv niet als vereiste’

Inmiddels hebben al zo’n 130 bedrijven gebruikgemaakt van de gratis wervingsscan van Omwerven om hun zichtbaarheid bij de juiste doelgroep te testen en het taalgebruik in de vacatures te laten controleren. Is de openingszin in de vacature te zwak? Spreek je als organisatie niet een te breed publiek aan? Al dat soort zaken worden met de wervingsscan onder de loep genomen. Bij een tegenvallende analyse kan vervolgens een beroep worden gedaan op Omwerven voor een beter bereik. Omwerven geldt als dé specialist in vacaturemarketing.

Een wervingsscan is kosteloos aan te vragen via https://www.omwerven.nl/wervingsscan/

Dit artikel wordt u aangeboden door

Omwerven

Werven moet anders! Wij zijn ervan overtuigd dat goed personeel werven beteren veel voordeliger kan. Met data gestuurde advertenties, doelgroepgerichte vacatureteksten en onderscheidende online marketingcampagnes bereiken wij namens jou de kandidaten waar jij naar op zoek bent en besparen we flink of je recruitmentkosten Meer weten?

Meer nieuws