Ondernemerschap

‘Wij kunnen als gerechtsdeurwaarders zoveel meer betekenen’

10-03-23

Deurwaarders kunnen zoveel meer betekenen!” Rob Uytdewilligen, directeur/eigenaar van AGIN Timmermans Gerechtsdeurwaarders, Juristen en Incassospecialisten, vindt dit een mooie en terechte uitspraak van KBvG-voorzitter Chris Bakhuis (Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders). ‘Ook voor ondernemers belangrijk om te weten’, voegt Rob er aan toe. ‘Overdrachtelijk maar ook letterlijk: ‘postbezorging’ door een deurwaarder is 100% zeker en rechtsgeldig.

Recent stond in Advocatie, het nieuwsplatform voor advocaten, notarissen en juristen een artikel over de slechte bezorging van de aangetekende post door PostNL. Rechtspraak, Raad van State en advocaten klagen dat stukken niet op tijd worden bezorgd of zelfs helemaal niet aankomen. Hierdoor verstrijken in sommige gevallen termijnen en zijn burgers hiervan niet op de hoogte. 

Het artikel maakt ook melding van een toegestane foutmarge van 1% bij de bezorging van juridische post. Rob Uytdewilligen: ‘Als het om termijnen gaat, is dat bijzonder. Een ambtelijke handeling is tijdig óf te laat uitgevoerd. Binnen ons rechtsbestel bestaat 1% te laat niet. Gelukkig niet, want dat zou voor veel rechtsonzekerheid zorgen. Betekening van stukken via de gerechtsdeurwaarder is 100% zeker. Het adres is gecontroleerd en de stukken worden persoonlijk en op tijd aan de burger uitgereikt.’

Op LinkedIn plaatste Saskia Peijnenburg, voorheen toegevoegd gerechtsdeurwaarder en tegenwoordig advocaat, de volgende post:

‘Slechte postbezorging maak ik regelmatig mee in verjaringszaken. Post tussen professionals kan gedigitaliseerd worden, maar richting burgers aub niet!! Er zijn zoveel laaggeletterden, kies dan a.u.b. voor betekening door een deurwaarder. Die probeert in gesprek te gaan en uitleg te geven. En die bezorgt wel echt.

‘Een mooi pleidooi. Wij kunnen als gerechtsdeurwaarders zoveel meer betekenen’, vindt Uytdewilligen. Wilt u daar als Friend in Business meer over weten, neem gerust contact op via 088 411 12 13 of mail naar r.uytdewilligen@agintimmermans.nl.

Meer nieuws