Ondernemerschap

‘Scholingsvoucher Rotterdam slim inzetten voor VCA’

ZPITS BV - Rotterdam

Zin in 2023? ‘Jazeker, ZPITS gaat vol energie het nieuwe jaar in’, vertelt eigenaresse Zippora Porcelijn enthousiast. De specialist in VCA-opleidingen heeft voor de komende maanden al een goed gevulde agenda.

‘Ook goed nieuws is, dat het scholingsvoucher van de Gemeente Rotterdam in 2023 wordt voortgezet. Dit scholingsvoucher is beschikbaar voor elke Rotterdammer van 18 tot 67 jaar, die zich wil blijven ontwikkelen. Omscholen, herscholen, of bijscholen. Van mbo tot hbo, alles kan, als ze daarmee de kans op langdurig betaald werk kunnen vergroten in sectoren waar veel beschikbare banen zijn.’ Het scholingsvoucher vertegenwoordigt een bedrag van maximaal 2.500 euro dat voor een opleiding, training of cursus kan worden gebruikt.

‘Zoals een tweedaagse cursus VCA bij ZPITS’, licht Zippora toe. ‘VCA is dé standaard voor veilig, gezond en duurzaam werken. Heb je eenmaal je VCA op zak, dan zullen veel bedrijven je met open armen ontvangen: in de bouw, de techniek, de logistiek of de industrie. Het voordeel van een VCA-traject via ZPITS is dat de cursus in meerdere vreemde talen kan worden gegeven: Oekraïens, Russisch en Arabisch. ‘Maar ook gewoon in het Nederlands natuurlijk’, lacht Zippora. ‘Nieuwkomers, en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen hierdoor sneller aan een baan, en werken op die manier aan hun zelfstandigheid. Mensen zijn vaak dankbaar voor zo’n nieuwe kans.’

Lees ook: ‘Mensen vanuit een uitkering, of zelfs ex-gedetineerden weer aan het werk helpen, dat geeft energie’

Nog een voordeel van ZPITS: ‘Ons slagingspercentage is bijzonder hoog en we krijgen altijd een hoge waardering van onze deelnemers. Wist je dat het benutten van het scholingsvoucher ook aantrekkelijk kan zijn voor bedrijven die cursisten een baangarantie bieden? Kom een kop koffie drinken, dan vertel ik je alle ins en outs!’, luidt de hartelijke uitnodiging van Zippora.

Dit artikel wordt u aangeboden door

ZPITS BV

ZPITS ontwikkelt opleidingstrajecten voor particulieren en voor bedrijven. Door bij-/omscholing en trainingen kun jij je kansen als werknemer op de arbeidsmarkt vergroten. Of doe een opfriscursus zodat je je kennis weer helemaal paraat hebt. ZPITS biedt diverse opleidingsmogelijkheden, waarvan sommige met baangarantie.

Meer nieuws