Ondernemerschap

Zo kies je de beste printer voor op de zaak!

08-04-24

Hoewel er tegenwoordig steeds meer gedigitaliseerd wordt, ben je als ondernemer nog steeds niets zonder een goede printer met bijbehorende inkt cartridges. Twijfel je over welke printer bij jou op de zaak past? We helpen je in dit artikel op weg.

Wat moet er allemaal geprint worden?

Op basis van de eisen van jouw onderneming kun je bepalen of je echt een kantoorprinter nodig hebt, die wat duurder is, maar wel heel snel en effectief heel veel kan printen, of dat je voldoende hebt aan een huis-tuin-en-keuken-printer. Als je een kleine onderneming hebt met een niet al te groot team kun je met het laatste vaak prima toe. Een kantoorprinter is handig als je vaak boekwerken of regelmatig een heleboel hand-outs moet printen.

Laser of Inkjet

Voor een inkjetprinter heb je cartridges van PrintAbout nodig. Zoals de naam al aangeeft, print een laserprinter op basis van laserstralen en hier heb je geen inkt voor nodig. Laserprinters zijn vooral geschikt als je grote hoeveelheden documenten moet printen, vooral teksten die in zwart-wit afgedrukt kunnen worden. Inkjet Printers bieden meestal printjes van betere kwaliteit en zijn ook prima in staat om foto’s te printen. Bij een inkjetprinter heb je inktcartridges nodig, deze hebben minder inhoud dan toners die je voor laserprinters gebruikt.

Multifunctioneel?

Wil je naast printen ook kunnen scannen? Veel kantoorprinters zijn multifunctioneel en bieden naast de mogelijkheid om te printen ook de mogelijkheid om te printen. Handig, maar wel een stukje duurder. De aanschaf van een multifunctionele kantoorprinter is dus ook alleen aan te raden wanneer je daadwerkelijk regelmatig documenten in moet kunnen scannen.

Refurbished

Refurbished apparaten worden steeds populairder. Ook in de wereld van de printers heb je steeds meer refurbished opties. Refurbished is een soort middenweg tussen tweedehands en nieuw. Een refurbished printer is in principe tweedehands, maar wel opgelapt door een professional voor de doorverkoop. Een refurbished printer is daarom duurder dan tweedehands, maar goedkoper dan nieuw. Een refurbished printer is net iets minder van kwaliteit en gaat minder lang mee dan nieuw, maar doet het een stuk beter dan tweedehands. Een refurbished printer voor op kantoor kan een goede keuze zijn omdat refurbished apparaten een goedkope en toch kwalitatieve keuze zijn en bovendien is het gebruik van refurbished apparaten een stuk duurzamer dan wanneer je steeds maar nieuwe dingen koopt. Heb jij al de juiste printer op de zaak?

Meer nieuws