Podcasts

Rogier van Heeswijk (Rox Legal): ‘Hoe energiezuinig is jouw vastgoed?’

Rox Legal - Rotterdam

‘Verduurzaming gaat veel verder dan het plakken van een energielabel bij de notaris’, zegt Rogier van Heeswijk van Rox Legal. De hoogte van het energielabel heeft namelijk grote invloed op de verkoopwaarde en -snelheid van vastgoed. Ook banken stellen steeds vaker eisen bij de financiering van vastgoed. Veel banken (her)financieren alleen panden met een A-label. 

Met ingang van 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Vanaf 2030 moet elk nieuw gebouw volledig Co2-neutraal zijn. Ook voor particulieren wordt duurzaamheid steeds belangrijker voor woongenot maar ook om de energierekening te drukken.

Van Heeswijk: ‘Als notaris zijn we ook bij het energielabel liever niet het sluitstuk bij vastgoedtransacties. Als ‘trusted advisor’ is RoX Legal van alle markten thuis en kun je als klant rekenen op een groot netwerk en de toegevoegde waarde die hiermee samen gaat. Dus ook voor verduurzaming van vastgoed ben je bij ons aan het juiste adres.’

Rox Legal heeft inmiddels een reeks RoXCasts. Recent hebben ze een podcast gemaakt over energiemanagement, trias energetica en meer. Abonneer je op hun RoXCasts en kijk/luister hier:

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rox Legal

Jouw Ondernemende Notariaat Vertrouwd Adres, Verrassend Anders

Meer nieuws