A. de Jong Groep breidt rekencapaciteit uit

14-09-17

Om snellere en accuratere Computational Fluid Dynamics (CFD) modelberekeningen te kunnen maken, is door A. de Jong Groep geïnvesteerd in een nieuwe CFD ‘simulatie-computer’. Deze computer is vijftien keer zo snel als de huidige CFD-computer, waardoor een simulatie veel sneller gerealiseerd is.

‘Waar het maken van complexe simulatie eerst twee á drie weken in beslag nam, kan dit met de nieuwe computer in één tot twee dagen. Met deze nieuwe rekencapaciteit kan de Research & Development afdeling van A. de Jong Groep sneller werken en daardoor op korte termijn meer ideeën voor brander verbeteringen doorrekenen. We willen hiermee de ontwikkeling van verbeterde en nieuwe branders versnellen,’ aldus R&D manager Mark Senden.

Innovatie
Als innovatief bedrijf is A. de Jong Groep continu gericht op het verbeteren van de prestaties, gebruikskosten, betrouwbaarheid en levensduur van haar producten. De R&D afdeling focust zich in het bijzonder op de ontwikkeling en het ontwerp van verbeterde en nieuwe typen brandersystemen. De branders van A. de Jong Groep worden met name gebruikt voor aanvullende verbranding in zogeheten “Heat Recovery Steam Generation” (HRSG) applicaties, waarbij turbinegassen worden gebruikt als oxidatiestroom.

‘De brandersystemen moeten gedurende vele jaren onder moeilijke verbrandingsomstandigheden betrouwbaar functioneren. De branders moeten daarom voldoen aan strenge prestatie- en betrouwbaarheidseisen. Samen met de ontwikkelingen in de gasturbine- en stoomketeltechnologie, de energietransitie naar een lagere CO2 uitstoot en de strengere milieuwetgeving op emissies, moeten wij de branders daarom blijvend vernieuwen.’

Meer nieuws