AA Lease: tips om zo hygiënisch mogelijk de deur uit te gaan met de auto

10-04-20

De hele wereld is in de ban van het coronavirus. Iedereen moet zoveel mogelijk proberen thuis te blijven. maar dat kan natuurlijk niet altijd. Mensen moeten soms in de auto stappen om naar een afspraak te gaan. AA Lease geeft tips hoe dit zo hygiënisch mogelijk kan:

Reis alleen
Het belangrijkste is dat u contact met andere mensen tot een minimum beperkt. Als u toch ergens naartoe moet met de auto, neem dan een paar simpele maatregelen. In het ideale geval gaat u nergens heen. Is het toch noodzakelijk, reis dan bij voorkeur alleen. Maar ook dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Als u samen met iemand in de auto zit, wees er dan zeker van dat deze persoon niet verkouden is of symptomen heeft die gerelateerd zijn aan het coronavirus, zoals problemen met de luchtwegen.’
 
Desinfecteer uw stuur
Als u fysiek contact heeft gehad met andere mensen en vervolgens gaat autorijden, dan zijn er een paar dingen die u moet doen. Desinfecteer alle oppervlakken die u aanraakt voor en na de rit, vooral als u de auto met iemand deelt of iemand een lift geeft.
Delen van de binnenkant die u moet desinfecteren: Stuur, versnellingspook, handrem, portiergrepen, knoppen radio en infotainment, stengels aan de stuurkolom: zowel ruitenwisser als richtingaanwijzer, armsteunen, stoelverstelling, raamstijlen.
 
Veilig tanken
Als u met de auto op pad gaat, moet u vroeger of later tanken. Maak altijd gebruik van de plastic handschoenen die bij het tankstation hangen. Nog beter: zorg dat u er een aantal in uw dashboardkastje heeft liggen! Minimaliseer het contact met het personeel, tank zelf en was na afloop direct uw handen. Kan dat niet, desinfecteer ze dan met desinfecterende gel. In het beste geval gaat u tanken bij een onbemande pomp en gebruikt u een contactloze betaalmethode om af te rekenen. Gooi de tank helemaal vol, zodat u even vooruit kunt. Sommige maatregelen mogen drastisch lijken, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Hoe kleiner we de kans op verspreiding van het virus maken, des te sneller wordt ons leven weer normaal. Wees alert, maak zo min mogelijk contact met anderen en als u met de auto reist, doe dat dan alleen.

Meer nieuws