ABN AMRO gaat 50.000 tennisballen recyclen tot Krajicek Playground

07-02-19

ABN AMRO is op zoek naar 50.000 gebruikte tennisballen. De bank gaat deze recyclen en hiervan een playground maken voor de Krajicek Foundation, waarvan ABN AMRO partner is.

Oud-tennisser Richard Krajicek is toernooidirecteur van het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat komende week van start gaat in Ahoy. ABN AMRO is al sinds de eerste editie in 1974 als hoofdsponsor betrokken bij dit evenement. 

Om 50.000 tennisballen te verzamelen doet ABN AMRO een oproep aan alle Nederlanders om hun gebruikte tennisballen te doneren op één van de kantoren van ABN AMRO. Ook worden eigen medewerkers aangespoord om dit te doen.

Bezoekers van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy worden gevraagd hun oude tennisballen mee te nemen naar het toernooi en daar in te leveren, in speciale inzamelbakken. 

Elk jaar worden er in Nederland ruim 5 miljoen oude tennisballen weggegooid. Hiervan worden er op dit moment naar schatting slechts 70.000 ingezameld en hergebruikt. Dit betekent dat meer dan 95% procent van de Nederlandse tennisballen worden weggegooid en verbrand. 

Het hoofdtoernooi van het ABN AMRO World Tennis Tournament begint op maandag 11 februari. De finale wordt op zondag gespeeld. Vorig jaar won de Zwitser Roger Federer het toernooi. 

Meer nieuws