ABN AMRO stijgt op Dow Jones duurzaamheidsindex

04-10-16

ABN AMRO is flink gestegen op de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index. De bank scoort 87 punten van de 100. Dat is negen punten meer dan in 2015. Daarmee behoort ABN AMRO tot de top van de sector Banken in ranglijst van duurzame bedrijven.

'We zijn trots op de mooie stijging ten opzichte van vorig jaar', aldus Caroline Princen, lid van de raad van bestuur van ABN AMRO. 'Daarmee hebben we zelfs onze doelstelling voor 2017 om in de top 15% van de onderzochte banken te komen al behaald. Ook de komende jaren blijven we verbeteringen doorvoeren voor het milieu en op sociaal en economisch vlak.'

Mensenrechten

Het onderzoek is uitgevoerd door RobecoSAM. Deze onderzoeksinstelling beoordeelt jaarlijks ruim 3.000 beursgenoteerde ondernemingen op economisch en sociaal gebied en milieu. Het gemiddelde van de bankensector is 61 punten, waarbij de hoogste score uitkomt op 95 punten.

Specifiek op ‘mensenrechten & arbeidspraktijken’ scoort ABN AMRO hoger dan het sectorgemiddelde. Daarnaast worden de inspanningen van de bank op de terreinen van ‘materialiteit’ en ‘informatiebeveiliging en cybersecurity’ beloond.

 

Meer nieuws