AEO-vergunning voor FinCo

16-01-18

FinCo Supply & Trading B.V. heeft onlangs de vergunning Authorised Economic Operator (AEO) ontvangen. Deze vergunning wordt afgegeven door de douane als het bedrijf aan een aantal vastgestelde criteria voldoet en biedt diverse voordelen in het handelsverkeer.

Pieter Peeters (chief executive officer) en zijn team zijn verheugd met de vergunning. ‘We zijn enorm blij met deze mijlpaal. Sinds de oprichting van FinCo in 2013 zijn we voortdurend bezig met optimalisatie van onze processen op administratief, veiligheids- en operationeel gebied. Ons doel is om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan de totale supply chain van onze klanten. Deze vergunning zorgt voor een nog snellere en efficiëntere service en moedigt ons aan om onze processen iedere dag weer te blijven optimaliseren.’

Bedrijven die betrokken zijn bij EU-buitengrensoverschrijdende goederenbewegingen en hun toeleveranciers, hebben te maken met deze wetgeving. De Europese Unie wil het bedrijfsleven ook betere faciliteiten bieden. Die faciliteiten leiden tot minder logistiek oponthoud en lagere administratieve lasten. Bedrijven kunnen daarom de status van AEO aanvragen. Een AEO-vergunning is geldig in alle lidstaten van de EU. 

Meer nieuws