Alblas: ‘Een goede coach lijkt lui, oordeelt niet en geeft geen oplossingen’

21-08-18

Op 20 september, over een maand dus, komt het nieuwe magazine van Friends in Business uit. In de komende editie weer veel persoonlijke en mooie verhalen. Met Silvia Alblas bijvoorbeeld, een onderneemster uit Spijkenisse, die haar eigen coachingspraktijk heeft.

‘Coaching is een serieuze zaak. Je bent bezig met de gedachten en het gedrag van mensen. Kwaliteit en ethiek vind ik belangrijk. Je moet goed weten wat je grenzen zijn. Bijvoorbeeld als een cliënt psychische problemen heeft. Die verwijs ik door. Ik ben geen psychotherapeut of psychiater.’

‘Een goede coach lijkt lui, oordeelt niet en geeft geen oplossingen. Die zorgt ervoor dat jíj zelf jouw antwoorden en oplossingen vindt. Daardoor is een sessie met mij lang niet altijd even leuk. Nu is het niet zo dat iedereen in huilen uitbarst tijdens een gesprek, maar ik kan best confronterend zijn: je geeft nu al drie keer anderen de schuld, zou je ook niet eens naar jezelf kijken, welk aandeel heb jij in deze situatie?

Het hele verhaal, geschreven door redacteur Martin Dekker, volgende maand in het magazine van Friends in Business. In de komende weken op ons platform veel vooruitblikken, tot aan de presentatie in september. 

Meer nieuws