12-10-21 09:58

ALTIJD GERICHT OP DUURZAAMHEID

MEIKO, specialist in professionele vaatwas-, reinigings- en desinfectietechnologie

Het is een van zijn favoriete plekken in Rotterdam: het stadion van Excelsior. ‘Het kleinste stadion van alle profclubs in Nederland. Maar het is zo’n professionele club, met geweldige mensen met een groot voetbalhart. En het leuke is: je loopt hier zo binnen.’ Een gesprek met Bart Jasperse, algemeen directeur van MEIKO, over innovatie en duurzaamheid, over koploper zijn en koploper blijven. Vanaf de tribune van die mooie club in Kralingen. 

Jarige Job
Mensen ontmoeten, ervaringen uitwisselen, samenwerking zoeken. Bart Jasperse houdt ervan. Of hij nu cadeaus staat in te pakken voor de stichting Jarige Job, of  een wedstrijd kijkt bij Excelsior. ‘Ik ben lid van Rotterdammers4Rotterdammers, een club met een sociaal hart die Rotterdammers steunt die het wat minder hebben. Prachtig toch, om kinderen uit arme gezinnen een mooi verjaardagscadeau te geven? En terwijl je staat in te pakken, leer je weer andere mensen uit het Rotterdamse bedrijfsleven kennen.’

Allerlei pluimage
‘Ook bij Excelsior ontmoet je Rotterdammers van allerlei pluimage. Iedereen kent elkaar. Tijdens de events die de businessclub organiseert, doe ik nieuwe ideeën en inspiratie op. Natuurlijk is ieder bedrijf weer anders, maar het is interessant om te horen hoe anderen bijvoorbeeld omgaan met allerlei wetten en regels.’

Trots
MEIKO, specialist voor alles wat professioneel moet worden gespoeld, gereinigd en gedesinfecteerd, is de laatste jaren hard gegroeid. Jasperse is trots op die prestatie, op al die medewerkers die dat mogelijk hebben gemaakt. ‘We willen marktleider zijn en blijven. Hoe we dat doen? Door continu met innovaties te komen. En altijd zijn we gericht op duurzaamheid en dicht bij onze klant zijn.’

Een bierglas alleen even over zo’n rager halen, dat vinden we niet meer voldoende

Schone taak
‘De horeca en de zorg zijn belangrijke segmenten voor ons. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om met minder water, minder energie en minder chemie toch een schoon en hygiënisch eindproduct te leveren. Als straks de festivals weer beginnen, dan is er niemand meer die nog met wegwerpbekers wil werken. Dat is echt niet meer van deze tijd. MEIKO heeft een machine ontwikkeld waarin je tienduizend plastic cups per uur kunt afwassen, zodat je die allemaal kunt hergebruiken.’ Ook de spoelbak heeft zijn langste tijd gehad. ‘Een bierglas alleen even over zo’n rager halen, dat vinden we niet meer voldoende. Zeker in tijden van corona heeft hygiëne topprioriteit. Steeds meer bedrijven spoelen hun glazen met professionele vaatwasapparatuur. Aan ons de schone taak om daar producten voor te bieden die ook voor de kroeg om de hoek haalbaar zijn.’

Pijlsnelle service
Het is juist wat het werk zo leuk maakt, vindt Jasperse: zoveel mogelijk meedenken met de klant. Verder gaan dan alleen het afleveren van je product. MEIKO richt zich inmiddels ook op waste management: het verwerken van de etensresten die op de borden zijn achtergebleven, in de horeca, maar ook in de zorg.

‘We zijn erg betrokken bij de ontwikkelingen in deze branches. We willen steeds de beste apparatuur kunnen aanbieden. En natuurlijk een pijlsnelle service; als een machine niet werkt, sturen we meteen een servicemonteur. We weten hoe belangrijk het is voor onze klanten. Een ziekenhuis kan niet draaien zonder professioneel gereinigde producten. En een restaurant dat voor de hele avond is volgeboekt, moet kunnen rekenen op vaatwasmachines die volcontinu kunnen doordraaien.’ 

Wat daar nu ook bij hoort: de klant op de hoogte houden, zodat die weet dat de monteur onderweg is, en wanneer die arriveert. ‘Met een appje kun je je klanten nog beter van dienst zijn. En dat is waar we ons voor blijven inspannen, bij MEIKO. Een topprestatie leveren, dat is het enige wat telt.’ 

Meer nieuws