Ondernemerschap

Annexum rondt nieuwe financiering Duits Nederlands Supermarkt Fonds succesvol af

16-03-22

Annexum heeft de herfinanciering van het Duits Nederlands Supermarkt Fonds B.V. succesvol afgerond. Hierbij is de bestaande financiering volledig afgelost en is separaat voor de Duitse en Nederlandse portefeuille een nieuwe financiering aangetrokken. De Duitse portefeuille is gefinancierd door Unicredit Bank AG en de Nederlandse portefeuille door een particuliere financier. Gezamenlijk hebben zij voor € 85 miljoen een financiering verstrekt aan Duits Nederlands Supermarkt Fonds B.V.

De gefinancierde portefeuille is opgebouwd uit onder meer 33 supermarkten verspreid over 38 objecten in Nederland en Duitsland. De portefeuille heeft een totale vloeroppervlakte van circa 83.116 m2, een bezettingsgraad van circa 97% en genereert voor circa € 9,6 miljoen aan bruto huurinkomsten. De huurcontracten hebben een gemiddelde resterende looptijd van circa 5,2 jaar.

Grote belangstelling voor supermarkten
Annexum heeft tijdens een recente emissie voor het Duits Nederlands Supermarkt Fonds B.V. het beoogde totaalbedrag van € 16,3 miljoen opgehaald bij particuliere beleggers. De belangstelling voor participaties was zeer groot. Annexum verwacht dit jaar nieuwe emissies van supermarktfondsen aan te bieden.

In het najaar van 2021 vertelde Huib Boissevain, eigenaar van Annexum, in Friends in Business meer over het goed bewaarde geheim van beleggen in supermarkten. Lees het artikel via onderstaande link.

Lees ook: Supermarkten groeien altijd mee

Meer nieuws