Ondernemerschap

Art Rocks eind augustus weer van start

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Art Rocks, de grootste Nederlandse muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt, gaat 28 augustus weer van start. De competitie daagt muzikanten uit alle genres uit een track te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk.

De beste inzendingen spelen hun nummer live in een groot Nederlands museum en strijden in poppodium Paradiso voor een geldprijs van 1000 euro. De competitie wordt georganiseerd door stichting Art Match en de zeven toonaangevende musea Museum Boijmans Van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Prinsenhof Delft en Centraal Museum.

Voor de competitie van Art Rocks kunnen muzikanten zich door één van de ruim 50 kunstwerken inspireren die in de zeven musea hangen. Van romantische portretten tot heftige street-art. Ze treden hiermee in de voetsporen van vele wereldberoemde muzikanten die zich regelmatig door kunst muzikaal laten inspireren. Denk aan het recente ‘APESH*T’ van The Carters (Beyoncé en Jay-Z), Bob Dylan’s ‘Van Gogh’ of Coldplay’s ‘Viva La Vida’ (geïnspireerd op een werk van Frida Kahlo). Al deze nummers zijn een muzikale vertaling van de emoties die kunst of een kunstwerk bij een muzikant oproepen. Kunst inspireert tot het maken van kunst.

Over de competitie
Muzikanten uit alle genres kunnen tussen 28 augustus en 15 oktober hun nummer inzenden voor muziekcompetitie Art Rocks. Uit alle inzendingen selecteert een vakjury 56 muziekacts. Deze acts spelen tijdens de voorrondes hun nummer live bij het kunstwerk in een van de zeven musea. De beste acht acts strijden in de finale in poppodium Paradiso voor de titel, een geldprijs van 1000 euro en een videoclip.  

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws