Autohaag Zeeuw: Kia ontwikkelt smartphone-app om prestaties van elektrische voertuigen in te stellen

29-04-19

Kia werkt aan nieuwe technologie waarmee verschillende prestatiebepalende instellingen van een elektrisch aangedreven voertuig gewijzigd kunnen worden via een smartphone-app. Het gaat hier om een primeur in de auto-industrie, staat op de website van Autohaag Zeeuw. Kia verwacht deze technologie op toekomstige modellen toe te passen.

Met deze app kun je op afstand de maximumsnelheid van de auto instellen, evenals het energieverbruik van de klimaatcontrole, de kracht van de verwarming en de setting van het regeneratieve remsysteem. Maar ook het maximumkoppel van de motor, het acceleratievermogen en de reactiesnelheid van het stroompedaal zijn in te stellen. Het gaat in totaal om zeven instellingen die de prestaties van een elektrisch voertuig beïnvloeden en waarvan ondertussen het marktaandeel stevig doorgroeit.

De door Kia ontwikkelde technologie maakt het mogelijk dat bestuurders in elk willekeurig elektrisch voertuig hun eigen gepersonaliseerde instellingen kunnen gebruiken door deze te downloaden van de server.

De toepassing biedt geoptimaliseerde instellingen voor een route naar een bestemming, door de resterende afstand en de daarvoor benodigde energie te berekenen. Tevens kunnen gebruikers hun persoonlijke instelling online delen en die van anderen uitproberen. Bestuurders kunnen ook aanbevolen instellingen van Kia toepassen, bijvoorbeeld voor het rijden op provinciale wegen, in stedelijk gebied of in bergachtig gebied.

Meer nieuws