Ondernemerschap

Axoft IT & Telecom: vijf tips voor een gezonde en moderne werkplek

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

Vandaag is het ‘Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk’. Een goed moment om even stil te staan bij de inrichting van uw werkplek. Gezondheid is hierin een belangrijke factor. Dat kunt u breder trekken dan u misschien denkt. Axoft IT & Telecom geeft een vijftal tips voor een gezonde benadering van de moderne werkplek en de voordelen ervan voor uw organisatie.

Houd uw werkplekken up-to-date
Regelmatig beheer en onderhoud houden uw werkplekken in goede conditie. Updates versterken de functionaliteit en dichten kwetsbaarheden in uw security. Dat verlaagt het risico op incidenten. Up-to-date werkplekken zijn dan ook van groot belang om productief, bereikbaar en slagvaardig te blijven. Vanzelfsprekend nemen wij u met onze dienst werkplekbeheer,uw IT-afdeling deze werkzaamheden graag uit handen.

Maak back-ups van uw data
Cybercrime kan flinke invloed hebben op de weerstand van uw werkplekken. Back-ups van uw data in een beveiligde omgeving helpen dit te voorkomen. Hierbij beschikt u altijd over een reservekopie en kunt u gewoon snel weer doorwerken. Het maken ervan hoeft niet moeilijk te zijn. Zo profiteert u met moderne cloud werkplekken tevens van automatische back-ups van uw data in de cloud.

Werk op een comfortabele plek
Een gezonde werkplek gaat niet alleen over techniek, maar ook over het menselijk welzijn. Ook wáár u werkt is van belang voor uw focus en productiviteit. Gaat u eens na; u werkt waarschijnlijk het prettigst op een rustige, lichte en schone werkplek. Kies daarom een werkplek met zo min mogelijk storingsfactoren. Zo voorkomt u stress en kunt u ongestoord doorwerken.

Kies voor een ergonomische inrichting
Ook uw werkhouding is een belangrijk onderdeel van een gezonde moderne werkplek. Zorg voor een goede bureaustoel en een correcte afstelling van uw bureau. Ook een laptopstand of tweede beeldscherm is een waardevolle toevoeging. Hiermee voorkomt u pijnlijke nek- en rugklachten als gevolg van een slechte werkhouding en kunt u lange tijd productief blijven werken. 

Pak regelmatig een rustmomentje
Of u nu op kantoor, thuis of op een flexplek werkt; regelmatig even pauze nemen houdt u scherp en energiek. Urenlang achter elkaar doorwerken is geen werkwijze die u lang volhoudt. Stress en een verminderde focus liggen hierbij al snel op de loer. Af en toe even een frisse neus halen is een ideale manier om het hoofd leeg te maken, waarna u weer met hernieuwde energie verder kunt. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws