Beequip MKB Equipment Lease bestaat exact vijf jaar

01-10-20

Beequip MKB Equipment Lease bestaat vandaag exact vijf jaar. Het Rotterdamse bedrijf werd in 2015 opgericht met als doel MKB-ondernemers te helpen die bij de banken niet aan financiering konden komen, maar inmiddels is Beequip uitgegroeid tot de grootste financier van Nederland.

Sinds de start heeft Beequip bijna 2000 klanten aan zich gebonden. Vorige maand passeerde het bedrijf de magische grens van 1 miljard euro aan totaal uitgekeerde leases. 

‘Voor het MKB zijn wij altijd open, ook in tijden van corona. Of misschien moet ik zeggen: juist in tijden van corona’, vertelt Peter Loef, één van de oprichters.

'Bij Beequip zetten we het materieel voorop in de financiering in plaats van de jaarcijfers van de onderneming. Daardoor is veel meer mogelijk. Zo helpen we startende ondernemers of ondernemers die een paar minder goede jaren achter de rug hebben. Wij maken groei mogelijk. Dit kunnen we ook met lease voor gebruikte machines, een uniek product.'

Loef stond vorig jaar, samen met Eva Herrenauw (Program Manager Broker Partners bij Beequip), nog in het magazine van Friends in Business.

Lees ook: IJzer boven cijfers!

Ook in de komende editie een verhaal over het jarige Beequip, met Herrenauw en haar collega Roderik van de Graaf. Binnenkort een korte vooruitblik op dat artikel op dit platform. Het nieuwe magazine van Friends in Business verschijnt eind deze maand. 

Foto: Peter Loef en Eva Herrenauw

Meer nieuws