Beequip verlaagt ondergrens sale & lease back aanvraag van €100K naar €50K

24-03-21

Het herfinancieren van zwaar materieel kan bij Beequip nu vanaf €50.000 per transactie. Zo maakt Beequip de instap voor ondernemers lager om werkkapitaal vrij te maken via hun eigen materieel.

Giel Claes, mede-oprichter: 'Ons doel is om ondernemers te helpen groeien. Sale & lease back is daarvoor een doeltreffend middel. Door de grens voor een aanvraag te verlagen hopen we de ondernemers te helpen die dit het best kunnen gebruiken.'

Waarom deze aanpassing?
Ruim vijf jaar geleden begon Beequip, bij de start van het bedrijf, met het aanbieden van sale & lease back vanaf €250.000. Later werd dit verlaagd naar €100.000 en nu is de stap gezet naar €50.000. 'Onze missie is om ondernemers te helpen ondernemen. Via de traditionele weg is het steeds lastiger voor hen om financiering te verkrijgen. Wij zijn altijd op zoek naar een manier waarop het wel kan', vertelt Giel Claes.

'Bij een sale & lease back draait het altijd om gebruikt materieel. Onze equipment expert komt langs om het materieel te bekijken en de dagwaarde te beoordelen. Met de groei van ons team en de versnelling en verbetering van onze interne processen weten we nu zeker dat we voldoende tijd en capaciteit hebben om meer en kleinere aanvragen te verwerken. Hierbij willen we natuurlijk altijd onze beloftes waar kunnen maken: leasen is bij ons simpel, flexibel en snel. Het materieel staat voorop. Dat kunnen we nu waarborgen.'

Kijk voor meer informatie op de website van partner Beequip, financier van zwaar materieel (equipment) in de bouw, infrastructurele sector en logistiek.

Studio Friends in Business

Claes was eerder dit jaar met collega Eva Herrenauw te gast in Studio Friends in Business. Zij zaten aan de desk bij presentator Jan Dirk Stouten. Kijk hieronder naar de hele uitzending: 

Meer nieuws