BHVNederland: bedrijfshulpverlening in de zorg

26-01-18

BHVNederland heeft met het Reinier de Graafziekenhuis in Delft een overeenkomst gesloten tot het organiseren van BHV-trainingen, gerelateerd aan de zorg. Vanaf maart gaat BHVNederland deze opleiding organiseren.

Op de locatie van het ultramoderne ziekenhuis in Delft is een oefencontainer aanwezig waarbij uiterst herkenbare situaties kunnen worden nagebootst op het gebied van brandrisico’s en incidenten. Denk hierbij aan de omgeving rondom een patiënt. Deze is ingericht om de zorgverlener en patiënt te ontlasten. Verlengsnoeren en opladers, een in hoogte verstelbaar bed en hulpmiddelen voor het grijpen. 

De deelnemers zullen samen met medewerkers van andere zorginstellingen discussiëren over realistische scenario’s onder leiding van een gediplomeerde en ervaren instructeur. Het geeft de deelnemer inzicht en maakt hem of haar bewust van de mogelijkheden en onmogelijkheden bij deze specifieke bedrijfshulpverleners. Na het volgen van deze BHV-cursus ontvangt de deelnemer, uiteraard bij het voldoen aan de praktische en theoretische competenties, het NVB-certificaat bedrijfshulpverlener. 

Voor meer informatie klik hier

Meer nieuws