Blog ASSA ABLOY Entrance Systems: hoe beveilig ik mijn bedrijfspand tegen inbraak?

26-06-19

Of het nu gaat om een kantooromgeving, winkelpand of openbare voorziening: beveiliging van uw pand is van groot belang om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden. Met camerabewaking, alarmsystemen en surveillance houden veel bedrijven hun pand en de omgeving in de gaten. Ook uw toegangsoplossingen spelen hierbij een belangrijke rol. Zo zijn er diverse oplossingen op de markt voor extra bescherming tegen inbraak. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal? En hoe bepaalt u welke oplossing geschikt is?

De inbraakwerendheid van een toegangsoplossing wordt vaak aangegeven als de Resistance Class (RC), gebaseerd op de Europese EN 1627-norm, of Nederlandse Weerstand Klasse (WK), gebaseerd op de Nederlandse NEN 5096-norm. Hoe hoger de klasse, hoe beter een deur bestand is tegen inbraak. Om de klasse te bepalen ondergaat een toegangsoplossing verschillende tests, waaronder een statische, dynamische en manuele test. Lees meer over het verschil tussen RC en WK.
 
Toegangsoplossingen voor inbraakbeveiliging
Er zijn diverse toegangsoplossingen op de markt die bijdragen aan inbraakbeveiliging. Zo kan een inbraakwerend schuifdeursysteem beschikken over P4A-glas, oftewel gelaagd veiligheidsglas dat voldoet aan de EN 1627-norm. Ook mechanische sloten met SKG 2 sterren-certificatie dragen bij aan de veiligheid, naast een elektromechanisch slot in de deurautomaat. Daarnaast is interlockondersteuning via de achterrand, vloer en bovenzijde mogelijk. Ook veel tourniquetdeuren beschikken over een WK2- of WK3-certificering en zijn daarom geschikt om uw pand te beveiligen tegen inbraak. Door een nachtdeur  te integreren in uw tourniquetdeur creëert u een extra beveiligingsbarrière.

Moderniseer uw beveiliging
Beschikt u al over een toegangsoplossing, maar wilt u de beveiliging verder optimaliseren? Een moderniseringsset voor automatische toegangsoplossingen biedt uitkomst. Zo kunt u kiezen voor aanvullende vergrendeling en anti-ontsporingsvoorziening. Op die manier verkleint u de kans dat iemand de deurvleugels met de hand of een voorwerp kan forceren en openen. Aanvullende opties kunnen er zelfs voor zorgen dat de installatie van rolluiken overbodig wordt, waardoor uw pand een aantrekkelijke entree behoudt.

De keuze voor een inbraakwerende toegangsoplossing en aanvullende modernisering draagt bij aan inbraakpreventie. Toch blijft het belangrijk om ook andere maatregelen te nemen. Zorg bijvoorbeeld voor een gesloten gevel rondom uw entree, zodat er zo min mogelijk zwakke punten zijn waar ongewenste bezoekers kunnen binnendringen. Ook toegangscontrole via bijvoorbeeld een kaartlezer, pincode of vingerafdruk draagt bij aan beveiliging. Zo zorgt u dat alleen bevoegd personeel toegang heeft.

Meer nieuws