Ondernemerschap

Blog Axoft IT & Telecom: wat is IP-VPN en waarom is het de volgende stap is voor uw bedrijfsnetwerk

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

Het blijft enorm belangrijk om uw data veilig te houden. Een veilige netwerkverbinding, zoals IP-VPN, is daarbij essentieel. Kevin van Leeuwen van partner Axoft IT & Telecom vertelt hoe IP-VPN uw collega’s op afstand zorgeloos en veilig laat werken.

Wat is een IP-VPN?
Een VPN is een virtual private network, een beveiligde verbinding die als securitybuffer dient tussen uw apparaten en het internet. IP-VPN van Axoft gaat nog een stap verder, met het verschil dat uw bedrijfsnetwerk hierbij volledig losstaat van het openbare internet. Het maakt gebruik van een beveiligd netwerk, en niet van het openbare netwerk. Uw data is daarmee volledig afgeschermd van het internet en kent mede daardoor veel minder vertraging. Hierdoor is IP-VPN nog veiliger en sneller dan een normale VPN.

Een veilig netwerk alleen van u
Misschien klinkt het raar: een netwerk volledig los van het wereldwijde web. Kunt u dan nog wel blijven internetten, mailen en (video)bellen? Uiteraard. Met een speciale firewall werkt u zoals u dat gewend bent en houdt u tegelijk dreigingen buiten de deur. Het is voor u en uw collega’s net alsof u allemaal op hetzelfde netwerk werkt, precies als op kantoor. Dit komt uw efficiëntie zeker ten goede.

IJzersterke beveiliging tegen cybercriminelen
IP-VPN biedt veel voordelen. Ten eerste zet het ongewenste indringers grotendeels buitenspel: als uw netwerk los van het internet staat, kunnen cybercriminelen ook niet zomaar uw netwerk binnendringen. Aanvallen die uw systemen kunnen overbelasten en downtime kunnen veroorzaken, zijn op deze manier niet mogelijk. Op die manier is uw bedrijfsnetwerk voorzien van hoogwaardige security die aansluit bij de eisen van vandaag.

Efficiënter netwerk, hogere snelheid
De veiligheid van IP-VPN doet niet af aan de snelheid en het gebruiksgemak. Omdat het een volledig gesloten netwerk is ‒ en het netwerkverkeer daardoor beperkt is ‒ treedt er minder snelheidsverlies op. Als u bestanden verstuurt via het internet verliest u snelheid omdat alles versleuteld moet worden. Op een IP-VPN-netwerk van Axoft hoeft dit niet, waardoor werkzaamheden sneller verlopen. Zo blijft u ongestoord productief en veilig werken.

Gebruiksvriendelijk en eenvoudig beheer op afstand
Omdat IP-VPN een gesloten netwerk vormt heeft u hier volledige controle over. Aansluitingen en apparaten kunnen makkelijk toegevoegd of verwijderd worden en Axoft houdt de status, snelheid en beveiliging ervan nauwlettend in de gaten. Zo kunt u zorgeloos gebruik blijven maken van uw netwerk, waar uw collega’s ook werken. Een veilig netwerk is in 2021 onmisbaar; met IP-VPN van Axoft zet u een grote stap in de goede richting.

Wilt u uw gevoelige data nóg beter beveiligen?
Als full-service IT- en telecompartner kunnen wij bij Axoft ook uw infrastructuur volledig aanpassen aan uw situatie. We staan u met raad én daad bij als u uw bedrijfsnetwerk wilt verbeteren. Daarvoor hebben we een team met betrouwbare specialisten klaarstaan. Wilt u advies over de volgende stap voor uw bedrijfsnetwerk? Maak nu een afspraak of laat Axoft een pentest uitvoeren.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws