Blog Bart Modderkolk (Seobureau): maak deze fout niet als je een nieuwe website laat bouwen

13-01-20

Wil jij binnenkort een nieuwe website voor jouw bedrijf laten bouwen? De één vindt dat zijn website een ouderwetse uitstraling heeft en niet mooi is. De ander heeft een nieuwe huisstijl of weet dat zijn website traag is. Of jouw website levert gewoon niet genoeg omzet op. Hoe dan ook, jouw website moet er mooi uitzien, passen bij jouw bedrijf en uiteindelijk omzet opleveren. Want een website is een grote investering.

Een website die geld oplevert, moet voldoende websitebezoekers krijgen. Vaak gaat er daar fout! Veel websitebouwers zijn namelijk enorm goed in hun vak: een prachtige website bouwen met een oogverblindend design. Maar ze hebben vaak geen verstand van SEO en vergeten het belang van SEO. Ze vergeten welke waarde jouw website voor Google heeft. Het doorgeven van de veranderingen op de website aan Google is in dat stadium enorm belangrijk en onmisbaar. Doe je dat niet? Dan wordt jouw website ineens niet meer in Google gevonden en levert jouw nieuwe en dure website niets op. Jouw website is dan onvindbaar voor potentiële klanten die zoeken naar jou. 

Afgelopen zomer overkwam een nieuwe klant dat ook, een schildersbedrijf uit Zeeland. In de verschillende plaatsen van Zeeland stond hij bovenaan in Google. Na jaren gespaard te hebben, liet hij een nieuwe website bouwen. Die zag er precies zo uit als hij wilde. Maar de websitebouwer dacht niet na over de landingspagina’s die hoog in Google stonden. Die verdwenen ineens toen de nieuwe website live gingen en waren alle posities in Google in een klap weg. Hij kon zichzelf niet meer vinden als hij ging Googlen. Net zoals vrienden en familie die zochten naar een schildersbedrijf in zijn vestigingsplaats of in andere plaats in Zeeland. 

Hierdoor halveerde het aantal websitebezoekers. Dit aantal moest opgevangen worden met behulp van betaalde advertenties, maar de kosten voor klikken waren voor hem gemiddeld zo’n €3,00. Geen goedkope oplossing dus. 

Wil jij voorkomen dat jouw websitepagina’s compleet wegvallen na de overgang van een website? Laat Seobureau dan met jouw websitebouwer meekijken, zodat jouw nieuwe website wel hoog in Google blijft staan.

Meer nieuws