Blog Beequip: wat betekent EIF als je bij Beequip een machine leaset?

01-03-20

Beequip wordt gesteund door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI, Engelse afkorting EIF). Dit Europese fonds is opgezet om via bedrijven als Beequip toegankelijkheid van financiering voor MKB bedrijven te vergroten in Europa. Maar wat betekent dat als je bij Beequip een machine leaset?

Beequip is het tweede bedrijf in Nederland dat door EIF wordt ondersteund. EIF treedt op als achtervang voor Beequip waardoor Beequip zich soepeler kan opstellen naar startende ondernemers en ondernemers die krappe jaren achter de rug hebben. Zo kunnen nog meer MKB ondernemers worden geholpen dan voorheen.

De voordelen van EIF
De samenwerking met EIF houdt in dat het eventuele verlies dat Beequip lijdt voor 50 procent zal worden gedekt door EIF. Daardoor wordt de instap om een financiering bij Beequip aan te gaan voor MKB-klanten onder bepaalde voorwaarden lager en voordeliger. Naast dat je sneller in aanmerking komt voor een lease bij Beequip, hoef je minder aan te betalen en worden jouw maandlasten lager.

De voorwaarden voor een ‘EIF-lease’
Je komt in aanmerking voor een lease met de versoepelde voorwaarden van EIF als jouw machine niet duurder is dan 150 duizend euro. De lease die je afsluit moet minimaal voor 72 maanden zijn met een aanbetaling van 5%. Daarnaast gelden de voorwaarden op de leasevormen Financial Lease en Sale and Lease Back. Lees hier meer over de verschillen: Wat is het verschil tussen financial lease en operational lease?

Een leasemaatschappij voor álle ondernemers
Beequip maakt financiering mogelijk voor alle MKB-ondernemers. Tegen een goed idee zeggen wij zelden nee. Daarom zijn we ook zo blij met de samenwerking met EIF: nu kunnen we nog meer ondernemers helpen. Dit deden we al door het financieren van gebruikt materieel. Lees er hier meer over: Waarom tweedehands leasen? 

Meer nieuws