Ondernemerschap

Blog Emily Hamers: een werkloze intercedent? Welkom bij UBN!

UBN Uitzendbureau - Rotterdam

Een werkloze intercedent; het klinkt bijna als een slechte grap. Toch overkwam het mij, Emily (24, uit Rotterdam). Het was half april toen ik te horen kreeg dat mijn contract niet zou worden verlengd. Daar zat ik dan. Dagelijks had ik contact met uitzendkrachten die niet meer konden werken vanwege de Corona-crisis. Daarnaast sprak ik regelmatig klanten waarbij de complete productie stil lag en de toekomst onzeker was. Toch vreesde ik niet voor mijn eigen baan. Tot hét vervelende telefoontje. Zie dan maar eens, middenin een pandemie, een nieuwe baan binnen de uitzendbranche te vinden….

Het was een stressvolle periode, maar het is gelukt! En nog snel ook. Binnen drie weken zat ik aan tafel (ja ja, zelfs in de 1,5 meter maatschappij) met een leuke potentiële nieuwe werkgever. En nu… anderhalve maand later werk ik met heel veel plezier voor UBN in Rotterdam-Zuid. 

Solliciteren 
Toen ik hoorde dat ik binnen een maand werkloos zou zijn, ben ik niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik heb direct gebruik gemaakt van mijn zakelijk netwerk. Ik plaatste een oproep op LinkedIn waarin ik de situatie uitlegde. Tegen al mijn verwachtingen in werd ik de daaropvolgende dag meerdere keren gebeld door verschillende uitzendbureaus. Ook werd er op mijn bericht volop gereageerd. Wauw, de uitzendbranche stond niet stil. 

Toch kreeg ik bij veel bureaus hetzelfde te horen: “we hebben onze vacatures voor nu on-hold staan, maar we overwegen het zeker. Laten we over een paar weken weer contact hebben om te kijken hoe de situatie dan is”. Een paar weken? Ik zat er echt niet op te wachten om wekenlang thuis te blijven zitten. Gelukkig was daar UBN. Nog dezelfde week had ik een gesprek met de vestigingsmanager van Rotterdam. De week daarop kon ik al langskomen op het hoofdkantoor voor een vervolggesprek. Langskomen!? Ja, je leest het goed. Er was ruimte genoeg en er kon met gemak afstand gehouden worden. 

Natuurlijk was het in het begin even onwennig. Een handje schudden ging uiteraard niet en een persoonlijk gesprek met grote afstand is ook best gek. Toch verliep het prima. 

De eerste werkdag
Op 2 juni was het dan zover. Mijn eerste werkdag bij UBN. Na maandenlang thuiswerken en een korte stop kon ik weer lekker aan de slag. En oh wat is het fijn om weer iedere dag naar kantoor te gaan. Eindelijk weer collega’s om me heen en geen grote afleidingen die het thuiswerken toch iets minder productief maken. 

UBN gaat super goed om met de verplichte maatregelen. Op kantoor wordt er netjes afstand gehouden van elkaar. De kennismakingsgesprekken met uitzendkrachten gaan nog voornamelijk via een videoverbinding. Maar het is ook mogelijk om naar ons kantoor te komen. Met desinfecteerspullen, plastic schermen en genoeg ruimte is dat geen enkel probleem. 

Er is gelukkig genoeg werk te doen. We merken dat er steeds meer mogelijk is bij onze klanten. Langzaamaan komen er nieuwe vacatures binnen. Bij sommige klanten is het drukker dan ooit. Het voelt zo goed om te zien dat we samen deze pandemie weer beetje bij beetje te boven komen. Ik persoonlijk ben ook heel blij, want ik zit heel goed op mijn plek bij UBN. Zo zie je maar dat er altijd weer licht is aan het einde van de tunnel! 

Dit artikel wordt u aangeboden door

UBN Uitzendbureau

UBN Uitzendbureau is een middelgrote uitzendorganisatie. Wij richten ons op logistieke en industriële productiebanen tot MBO+ niveau. Onze vestigingen vind je in Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Groningen, Utrecht en Rotterdam.

Meer nieuws