Blog Nedelko: welke werkverlichting heb ik nodig?

24-02-20

Goede werkverlichting is heel belangrijk. Het verhoogt de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk en zorgt daarbij voor een prettige werkomgeving. Niets is zo onprettig als in het donker te moeten werken. Ledlenser biedt daarom een volledig assortiment aan verschillende soorten werkverlichting, welke allen praktisch, duurzaam en zeer eenvoudig in gebruik zijn.

Soorten werkverlichting
Er zijn verschillende soorten werkverlichting beschikbaar voor het werken in een duistere omgeving. Zo zijn er de zogeheten breedstralers, welke gemiddeld gezien een verlichtingshoek hebben van 60 graden, waardoor er een breed bereik haalbaar is. Mocht je een smalle, verre lichtbundel willen, met een stralingshoek van 30 graden, kun je kiezen voor een verstraler. Wanneer je een groot oppervlak in één keer wil oplichten, zijn er verschillende soorten lightbars beschikbaar.  

Speciaal ontwikkeld voor zware en veeleisende taken
Over het algemeen ligt de keuze voor werkverlichting bij een draagbare variant, zodat je deze eigenhandig bij kan stellen, of mee kunt nemen wanneer dit vereist is. Daardoor is een eis bij draagbare werkverlichting dat deze stootvast is; wanneer de zaklamp valt mag het armatuur niet beschadigen en daarnaast mag er geen gevaarlijke situatie ontstaan door bijvoorbeeld rondspringende glassplinters. Tevens is het gebruikersgemak een zeer belangrijk punt. Denk hierbij aan het lage gewicht en de compactheid van de ombouw. Ook moet de lamp simpel op te hangen of neer te zetten zijn.

Voordelen van Industrial LED werklampen
De Industrial LED werklampen van Ledlenser hebben tal van voordelen. Zo heeft iedere werklamp een reflector-lens, wat betekent dat deze lampen altijd een perfecte straal hebben, met een grote reikwijdte. Veel modellen hebben daarnaast ook de optie om deze reikwijdte aan te kunnen passen met het gepatenteerde Advanced Focus Systeem. Tevens hebben de werklampen van Ledlenser een groot bereik bij minder lumen, wat de lampen duurzamer maakt dan vergelijkbare verlichting.  

Liever in de praktijk het licht zien?
Nedelko is sinds afgelopen jaar exclusief distributeur van het gehele Industrial Ledlenser assortiment, en hierdoor jouw ideale partner. Indien gewenst komen wij onze lampen graag demonstreren of kom zelf langs in onze showroom.

Bekijk het assortiment LED werkverlichting van Nedelko.

Meer nieuws