Innovatie

Dit zijn de belangrijkste IT-trends voor 2022

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

We staan aan de vooravond van 2022; een mooi moment om eens te kijken naar de IT-trends die we in het nieuwe jaar gaan zien. Flexibiliteit zal ook in 2022 leidend zijn ‒ niet alleen op technisch, maar meer dan ooit ook op persoonlijk niveau. Wim Milder van partner Axoft IT & Telecom deelt vijf interessante IT-trends van 2022 met u, en hoe we deze trends voor u vertalen in voordelen voor uw organisatie.

1. Groeiende vraag naar flexibele cloudconfiguratie

Ook in 2022 zullen collega’s veel thuiswerken. In iedere werksituatie moet de cloud ervoor zorgen dat processen soepel en veilig blijven verlopen. Bedrijfsapplicaties moeten toegankelijk, snel en gemakkelijk te gebruiken zijn, en gevoelige data moet sterk beschermd blijven.

Axoft adviseert: Dat bereikt u met een slimme mix van publieke en private clouddiensten, ofwel de hybride cloud. Hiermee bepaalt u volledig zelf in welke cloudomgeving apps, bestanden en workloads draaien. Uw cloudomgeving sluit daardoor altijd aan bij ontwikkelingen in uw organisatie.

2. Meer aandacht voor het welzijn van collega’s

De mens neemt een steeds belangrijkere rol in binnen de organisatie. Zo worden werkplekken steeds vaker ingevuld op basis van maatwerk. Daar houdt het echter niet mee op. Door het vele thuiswerken ervaren veel collega’s stress en een verminderde band met de organisatie; zaken die funest zijn voor de productivitet en medewerkerstevredenheid.

Axoft adviseert: U wilt natuurlijk dat uw collega’s gezond blijven en lekker in hun vel zitten. Het is daarom extra belangrijk om te focussen op het welzijn van uw collega’s. Dat doet u bijvoorbeeld via vaste contactmomenten en persoonlijke gesprekken met individuele collega’s. Hiermee toont u zich een betrokken werkgever.

3. Up-to-date kennis van IT wordt nog belangrijker

Collega’s moeten vanzelfsprekend goed met IT overweg kunnen. Hoe meer kennis, hoe sneller, makkelijker en veiliger zij werken. Zeker nu we vaker zelfstandig thuiswerken is up-to-date kennis onmisbaar. Maar hoe zorgt u daar nou voor?

Axoft adviseert: Focus op het verhogen en bijhouden van het kennisniveau onder collega’s. Trainingen en workshops zijn altijd een goed idee. Axoft ondersteunt u daarmee. Dat doen we onder andere met de Axoft-cademy. Hiermee bieden we u gebruikerstrainingen op maat over de cloudwerkplek, hosted telefonie en security. U weet zo zeker dat uw collega’s beschikken over de juiste kennis.

4. Slimme IT-oplossingen bepalen de mate van zakelijk succes

Stilstand is achteruitgang. Het is verstandig om te blijven kijken naar de rol van IT binnen de organisatie. Welke tools laten mijn collega’s nog makkelijker werken? Hoe maak ik hen nog bereikbaarder? Hoe kan ik specifieke processen nog duurzamer of veiliger inrichten? Uw concullega’s doen het ook, dus is het verstandig niet achter de feiten aan te lopen.

Axoft adviseert: Ga in één keer goed te werk en schakel Axoft in. Als betrokken IT-partner kennen wij uw organisatie, weten wat er speelt en vullen uw doelstellingen in met toekomstvaste oplossingen. Daardoor houdt u de vinger aan de pols en behaalt u uw gewenste resultaten nog sneller.

Microsoft Power Automate biedt laagdrempelige manieren om routineklussen te automatiseren. Denk aan het sturen van dagelijkse herinneringen op basis van uw Outlook-agenda.

5. Focus op uw kerntaken

Ondernemen kost al tijd genoeg. De grootste slagen maakt u als u zich volledig kunt richten op uw kerntaken. Hoe meer tijd u overhoudt, hoe gerichter u die kerntaken kunt uitvoeren. En dat bereiken is allesbehalve moeilijk.

Axoft adviseert: Een ideale manier om daarvoor te zorgen is door het beheer van uw IT en security ervan aan Axoft uit te besteden. Wij zorgen er op afstand voor dat uw oplossingen functioneel en veilig blijven draaien. Zo heeft u alle tijd om u te richten op uw organisatie.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws