Boy Striker (Arcani): ‘Mooie reacties na kennissessie met Arno Reuser’

11-10-17

Op vrijdag 6 oktober organiseerde Arcani Intelligence Agency in Het Kasteel van Rhoon de kennissessie: Open Source Intelligence & Livesessie. Een kijkje in de wereld van inlichtingen. ‘De reacties waren fantastisch,’ blikt Boy Striker van Arcani tevreden terug.

Gastspreker in Rhoon was Arno Reuser, een universitair afgestuurde bibliothecaris en oprichter van de OSINT-afdeling bij de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Hij geeft zowel nationaal als internationaal trainingen, lezingen en workshops aan private bedrijven, overheden, banken, politiecorpsen en strijdkrachten. ‘Zeer interessant tijdens de dynamische kennissessie was het deel over de mogelijkheden met OSINT én het hacken. Hoe makkelijk is dit? Hoe makkelijk kan het gemaakt worden? Wie of wat zijn hierin de zwakste schakels? Mensen, blijkt dus,’ aldus Striker.

‘De reacties na afloop vond ik heel mooi,’ vervolgt hij. “Denken dat je digitaal veilig werkt, om je anderhalf uur later af te vragen wat de wereld eigenlijk niet van je weet of kan weten. Schrikken dus, maar wel met een hoop nieuwe veiligheidskennis weer naar huis. Indrukwekkend."

‘Mensen vroegen wanneer er een vervolgsessie kwam, of vertelden dat hun ogen echt open zijn gegaan. Daar doe je het dus voor. Zelfs afwezigen hebben mij gebeld met de mededeling dat ze er de volgende keer bij willen zijn. Het was een succes. Klein, besloten, gezellig en leerzaam. Volgende week zit ik zelf weer in opleiding bij Reuser,’ besluit Striker. 
 

Meer nieuws