BuitenGewone veiling in WTC Rotterdam

31-10-17

Op zondag 5 november vindt in het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam een BuitenGewone Veiling plaats. Een bijzondere veiling met een Rotterdams tintje. Ruim 30 kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking, die bekende Rotterdamse objecten hebben geschilderd, worden deze dag aangeboden. De opbrengst van de veiling wordt geheel besteed aan dagbestedingsateliers en een educatieprogramma voor kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Op 15 en 16 augustus kwamen uit heel Nederland kunstenaars met een verstandelijke beperking naar Rotterdam. Deze BuitenGewone kunstenaars trokken samen met Rotterdamse kunstenaars door de stad om Rotterdam te schetsen, fotograferen, boetseren of te schilderen. Op november is de Grande Finale en worden de kunstwerken geveild.

De eerste kunstwerken kunnen al worden bewonderd tot en met 4 november bij De Bijenkorf in Rotterdam. In de gang die naar de parkeergarage leidt wordt een aantal kunstwerken tentoongesteld aan het publiek.
 
Dit bijzondere evenement begint zondag 5 november om 14.00 uur in zaal Staal van Postillon Convention Centre WTC. Tot 15.00 uur is er de mogelijkheid om alle kunstwerken te bekijken. Iedereen is welkom. Om 15.00 uur begint de BuitenGewone Veiling en vanaf 16.00 uur is er een borrel. Bluesband Third Base, bestaande uit talentvolle muzikanten met een verstandelijke beperking, zal de middag muzikaal omlijsten.
 
BuitenGewoon Kunst is een project van Stichting hetWerkvan en Fonds verstandelijk gehandicapten. In samenwerking met betrokken lokale ondernemers wordt jaarlijks op een andere plek in Nederland een inspiratietour gehouden waarmee kunstenaars met een verstandelijke beperking de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen.  Meer informatie, de eerste kunstwerken en een inkijkje in de tour kunt u vinden op www.buitengewoonkunst.nl

Meer nieuws