Ondernemerschap

Bytesnet sluit zich aan bij Save Energy Foundation

Bytesnet - Rotterdam

Een belangrijke ontwikkeling voor de Nederlandse datacenters: de start van Save Energy Foundation. Deze stichting helpt IT-managers datacenters slimmer met energie om te gaan. Onze partner Bytesnet is een van de eerste partijen die zich bij dit duurzame initiatief heeft aangesloten.

Om beter inzicht te krijgen in het energieverbruik van de servers is het meten en het verder verbeteren van de zogeheten parameters Server Idle Coëfficiënt (SIC) en de Data center Idle Coëfficiënt (DcIC) essentieel. Save Energy Foundation hoopt dit te kunnen bewerkstelligen met partijen die op gecertificeerde wijze voor datacenters en IT-afdelingen SIC/DcIC-metingen kunnen verrichten waaronder dus Bytesnet, de Rotterdamse-Groningse provider van Colocatie, HPC (High Performance Computing) en netwerk- en clouddiensten. Betrouwbaar inzicht is immers een eerste stap naar verbetering.

Lees ook: Boston helpt Bytesnet bij groene technologische oplossingen

Michael Arbman, manager business development & marketing bij Bytesnet, is heel blij met deze samenwerking en daarmee met de gezamenlijke hoop op een veilige, duurzame digitale samenleving. ‘Hiermee geven we nog meer inhoud aan de inspanningen waaraan we ons hebben gecommitteerd in het sectorinitiatief dat onlangs door NLdigital en de Dutch Datacenter Association is afgesproken.’

In zijn missie de CO₂-uitstoot zo ver mogelijk terug te dringen loopt Bytesnet als provider al langer voorop. Dit bedrijf levert efficiënte energieprestaties tegen lagere kosten en verkleint daarmee zowel de eigen ecologische voetafdruk als die van de klant.

Meer informatie over Save Energy Foundation is terug te lezen op https://www.bytesnet.nl/actueel/

Dit artikel wordt u aangeboden door

Bytesnet

Geeft data daadkracht!

Meer nieuws