Ondernemerschap

Collectiegebouw kan er komen

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

De laatste obstakels voor de bouw van het Collectiegebouw van Museum Boijmans Van Beuningen zijn weggenomen. Tijdens een bodemprocedure bij de Raad van State is het grootste deel van de bezwaren tegen het ontwerp van het eerste openbare kunstdepot in Europa opgeheven. Het bestemmingsplan moet op een aantal punten nog worden aangepast om tegemoet te komen aan de wensen van onder meer Eramsus MC en omwonenden.

Directeur Sjarel Ex verwacht dat dit geen langdurige procedure zal zijn. Het museum is opgetogen én opgelucht over de uitslag. ‘Het besluit van de Raad van State kwam geen moment te vroeg, want het museum is kwetsbaar voor water. Zoals bleek tijdens de recente wateroverlast van 23 juni.’

Nieuw icoon

Het Collectiegebouw is een ontwerp van architect Winy Maas van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV, dat ook tekende voor de Markthal. Sinds negen jaar wordt gewerkt aan de ontwikkeling van het depot, dat deskundig beheer en zichtbaarheid van de collectie voor de toekomst waarborgt, en Rotterdam een nieuw icoon zal bezorgen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws