Cordeel: derde project op rij voor EBS

23-11-17

Vorige week is de eerste paal geslagen voor het ‘Eaglet Project’ aan de Laurenshaven in de Botlek-Rotterdam. Voor Cordeel Nederland BV is dit inmiddels al het derde project op rij in opdracht van European Bulk Servies (EBS). De opdracht behelst het ontwerp en realisatie van een bulkopslagloods met een opslagcapaciteit van 126.000m3.

De eerste paal werd geslagen door Alexis Fontein, directeur eigenaar van Hudig & Veder, één van de launching customers voor de nieuw te bouwen lood. Dat deed hij in aanwezigheid van een delegatie van het Havenbedrijf Rotterdam, EBS, Hudig & Veder, Heilig en Cordeel.

Cordeel heeft het project Design & Construct aangenomen waarbij het ontwerp door een engineeringsafdeling is uitgewerkt op basis van een door EBS en haar klanten bepaald concept met een hoge graad van operationele flexibiliteit. Het project is voor Cordeel een vervolg op de eerder dit jaar in gebruik genomen loods aan de Laurenshaven en een eerder gerealiseerde vlakloods voor opslag van agri-producten op de Europoort terminal van EBS.

De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Het ontwerpen en realiseren van loodsen voor opslag van droge bulk is één van de nichemarkten waarin Cordeel sinds de jaren tachtig een bijzondere expertise heeft opgebouwd.

Meer nieuws