Diergaarde Blijdorp vanwege coronavirus alleen open voor abonnementhouders

14-03-20

Diergaarde Blijdorp zal met ingang van zaterdag 14 maart alleen geopend zijn voor abonnementhouders. Dat heeft de directie besloten na zorgvuldige afstemming met zowel de Gemeente Rotterdam, de Veiligheidsregio, branchegenoten verenigd binnen de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en eigen medewerkers.

'Hoewel de veiligheidssituatie rondom besmetting en verspreiding in onze regio niet essentieel veranderd is, vinden wij het belangrijk om deze maatregel te nemen, zowel voor onze bezoekers als voor onze medewerkers. Mede door de sluiting van veel andere recreatiemogelijkheden, verwachten wij een niet voldoende beheersbare toestroom van dagbezoekers, soms zelfs vanuit het hele land. Wij willen mensen welkom kunnen heten in een veilige, rustige groene oase, waarin het mogelijk is om de maatregelen ten aanzien van groepsvorming in acht te nemen', meldt de diergaarde op de website. 

Het volledige buitengebied is gewoon toegankelijk, maar de binnenlocaties zijn vanaf zaterdag uit voorzorg wel afgesloten. Naast het sluiten van de binnenlocaties heeft Blijdorp ook zelfactiviteiten, waarbij mensen in nauw contact kunnen komen met medewerkers of andere bezoekers, voorlopig opgeschort.

Coronavrij houden

Wat personeel betreft zijn er ook voorzorgsmaatregelen genomen die bijdragen aan het coronavrij houden van Blijdorp. Medewerkers werken bijvoorbeeld thuis indien mogelijk, de overige medewerkers werken in kleine, gescheiden deelteams om het risico op volledige uitval van het personeelsbestand te beperken.

Meer nieuws