Diergaarde Blijdorp gaat weer open: ‘We zijn heel blij dat we weer kunnen opstarten’

11-05-20

Diergaarde Blijdorp gaat gefaseerd open. Op 20 mei zal de dierentuin voor het eerst gecontroleerd open gaan voor abonnementhouders, daarna voor dagbezoekers.

De instructie van de overheid is veranderd van ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ naar ‘vermijd drukte’. Dat laatste is in Diergaarde Blijdorp goed mogelijk met alle maatregelen die zijn genomen, waardoor mensen weer een leuk en leerzaam dagje uit kunnen beleven in de natuur. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met voorzitter burgemeester Aboutaleb, heeft het voorstel van Blijdorp positief beoordeeld.

Blijdorp volgt natuurlijk het protocol ‘Veilig Samen Uit’ dat de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) in samenwerking met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft opgesteld. Dit protocol biedt drie garanties: anderhalve meter afstand, voldoende en heldere informatie en extra hygiënemaatregelen. Tickets voor Blijdorp kunnen alleen nog maar online worden gekocht, waarbij een aankomsttijdstip gereserveerd moet worden om drukte bij de entree te voorkomen.

Erik Zevenbergen, directeur van Diergaarde Blijdorp: 'We zijn heel blij dat we weer kunnen opstarten. In de Top 10 van meest gemiste dagattracties tijdens Pasen stonden zeven dierentuinen, met Diergaarde Blijdorp fier aan top. We hebben maar liefst 28 hectare prachtige natuur en veel buitenruimtes. Daardoor kunnen we de mensen makkelijk spreiden en zo een veilige, leuke en leerzame dag uit creëren. We hebben daar goed over nagedacht en kijken er heel erg naar uit om bezoekers weer te inspireren en stimuleren tot liefde en zorg voor de natuur, want dát is onze missie.'

Meer nieuws