Rotterdam

Dyon Hellemons (Ampliar): ‘Met STIP naar een zinvolle baan in de bouw’

Ampliar Uitzendbureau B.V. - Rotterdam

Ampliar is het aangewezen adres voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Social Return is al bijna dertig jaar de specialiteit van het landelijk opererende bedrijf van Charles van Teeseling. Van oudsher ligt daarbij een sterke focus op de bouw- en infrasector. Met Project STIP schiet Ampliar deze sector breder te hulp.

‘Er is veel vraag naar vakspecialisten, en die zal de komende jaren alleen maar toenemen’, vertelt Dyon Hellemons, sinds 2012 regiomanager Haaglanden & Zeeland bij Ampliar. ‘Buiten Social Return om, ondersteunt en begeleidt Ampliar sinds vorig jaar via het Project STIP, werkzoekenden, doeners en makers, die de stap zetten om bij Boskalis in de praktijk een vak te leren.’

Veel bouw- en infrabedrijven kampen met uitstroom van vakmensen. Simpelweg omdat ze met pensioen gaan. Nieuwe mensen vinden, is moeilijk. ‘Daarom hebben Ampliar en Boskalis de handen ineengeslagen en een ontwikkeltraject opgezet voor leergierige mensen met affiniteit voor techniek. Een vooropleiding is niet nodig, inzet en een rijbewijs wel. In zo’n anderhalf jaar lopen ze mee op verschillende projecten en leren ze ‘on the job’ de fijne kneepjes van het vak, en ontdekken ze waar hun interesse ligt.’ Deelnemers hebben keuze uit de volgende disciplines: werkplaats, waterbouw, civiel, grondwerk, asfalt, grondreiniging, grondverbetering en terreinmedewerker.

Doorstromen

‘Wij nemen de mensen in dienst en zorgen zo nodig voor begeleiding. Daar zijn we met onze Social Return ervaring goed in. We ondersteunen en begeleiden bijvoorbeeld ook bij het wegnemen van schulden of bij het vinden van een passende huisvesting. We nemen als het ware alle zorgen weg, zodat medewerkers zich volledig kunnen focussen op (een re-integratie op) de arbeidsmarkt. De insteek is dat mensen op den duur doorstromen naar een vaste baan bij een bouw- of infra-aannemer. Dat is bij STIP niet anders. Dan is onze missie geslaagd.’

Kijk voor meer info op de website van Ampliar.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Ampliar Uitzendbureau B.V.

Ampliar Uitzendbureau BV, is opgericht om onze klanten op een meer flexibele wijze van dienst te zijn met de invulling van hun personeelsbehoefte. Social Return is onze specialiteit!

Meer nieuws