Eendracht ontvangt Amver Award

11-11-17

Zeilschip Eendracht heeft tijdens de beurs Europort de Amver Award in ontvangst mogen nemen. Benjamin Strong van de Amerikaanse Kustwacht overhandigde de award aan Eendracht-vrijwilliger Ruud Boele.

Het AMVER-systeem is opgericht voor schepen in noodsituaties. De Amwer Awards worden sinds 1971 uitgereikt om bedrijven te bedanken waarvan schepen regelmatig participeren in dit systeem. Het Automated Mutual Assistance Vessel Rescue System (Amwer) is een uniek systeem ontwikkeld door de United States Coast Guard (USCG) in 1958. Het systeem kent een lange geschiedenis en het idee komt direct voort uit de bekende ramp met de Titanic in 1912. 

Het doel van Amver is om schepen te betrekken bij reddingsacties. Schepen geven op vrijwillige basis gegevens af. Bijvoorbeeld over de af te leggen route, scheepstype, of er een arts aan boord is en hoe uitgebreid de medicijnvoorraad aan boord is. Hierdoor kunnen de autoriteiten deelnemende schepen oproepen om schepen in nood te hulp te schieten. 

Door de registratie van verschillende gegevens is het daarnaast ook mogelijk om uit de beschikbare schepen het meest geschikte schip aan de gewenste vraag te koppelen.

Meer nieuws