Eendracht: zeilreis voor Caribische jongeren

25-01-19

Stichting Zeilschip Eendracht biedt speciaal voor de Caribische jeugd in samenwerking met Caribbean Sail Training (CSTA) en de Maritime School of the West Indies kosteloos een zeilreis aan. Twee lokale jongeren (15-25 jaar) krijgen de kans om vanaf Martinique, negen dagen mee op avontuur te gaan als trainee.

Het is alweer twee jaar geleden dat deze driemaster een bezoek heeft gebracht aan de Caribbean. ‘We zijn erg blij dat Stichting Zeilschip Eendracht en de CSTA ons weer de kans heeft gegeven om Caribische jongeren deze kans te bieden’, zegt Maritime School Director Veerle Rolus. ‘We werken al heel lang prettig samen met de Eendracht. Onze ervaring is dat dit soort reizen bijdraagt aan het versterken van het zelfvertrouwen van de jongeren en om te ontdekken waar hun kwaliteiten liggen.’

Dit initiatief draagt bij aan de doelstelling van Stichting Zeilschip Eendracht en de 'Maritime School of the West Indies' in Sint Maarten, namelijk jongeren de kans geven om actief alle aspecten van het zeezeilen te beleven. Zeezeilen in teamverband is karaktervormend en vergt doorzettingsvermogen. Alle jongeren tot en met 25 jaar krijgen dan ook 50 procent korting op alle reizen van de Eendracht. 

‘De ervaringen aan boord en de soms pittige natuurelementen brengen een zichtbare positieve verandering aan de jongeren dat al vele leraren, ouders en psychologen wereldwijd heeft verrast. De jongeren keren terug naar de basis dit is een dwingende maar zeer leerzame omgeving. ‘

Deze reis begint en eindigt in Martinique, de Eendracht verblijft nog tot 16 februari in het Caribische gebied en zal met een nieuwe groep ook onder andere Sint Maarten en de Britse Maagdeneilanden bezoeken. Via de Azoren en Brest zeilt zij terug naar thuishaven Rotterdam.

Meer nieuws