20-05-22

Elène Siem (KPMG): ‘Helm op en naar de kranen, schepen en containers’

De belastingregelingen in de scheepvaart- en offshore-sector worden steeds omvangrijker en complexer. De specialisten van KPMG Meijburg & Co loodsen bedrijven door de soms dichte mist en oefenen tegelijkertijd druk uit op het kabinet. In het nieuwe magazine een verhaal met fiscalisten Ernst-Jan Bioch en Elène Siem.

Als zij in het bedrijfsrestaurant van KPMG lunchen, kijken ze recht in het kloppend hart van Rotterdam. Trams en treinen rijden af en aan bij Rotterdam Centraal, reizigers komen als mieren uit allerlei hoeken en gaten. Het uitzicht op het Weena verveelt niet snel, zegt Ernst-Jan. Toch is hij blij dat hij in het post-coronatijdperk weer vaker mag ‘buiten spelen’. Elène knikt instemmend.  

‘Buiten’ is voor hen vaak de Rotterdamse haven; de scheepvaart- en offshore-sector is hun focusgebied. ‘Helmpje op en tussen de kranen, schepen en containers kijken. Heerlijk!’, zegt Elène. ‘En een leuke afwisseling met bijvoorbeeld een bank of verzekeringsmaatschappij’, vult Ernst-Jan aan. ‘Dan loop je gewoon een ander kantoorgebouw binnen.’ 

Wil je weten wat de KPMG-experts leuk vinden aan dit vak? In ons nieuwe magazine het hele verhaal. Dat nummer lanceren wij op maandag 23 mei in het Zalmhuis.

Meer nieuws