European Investment Fund investeert in Nederlands MKB via scale-up BEEQUIP

22-10-19

Het MKB is de motor van de Nederlandse economie; dat is de geloofsovertuiging van het Rotterdamse leasebedrijf BEEQUIP. Daarom ondersteunt de organisatie het MKB door middel van financiering van zwaar materiaal voor onder andere de bouw, infra en logistieke sector.

Om zoveel mogelijk Nederlandse ondernemers te helpen groeien slaat BEEQUIP haar handen ineen met het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI). Dankzij de financiële garantie van EFSI kan BEEQUIP zich vanaf 14 oktober soepeler opstellen naar startende ondernemers én ondernemers die krappe jaren achter de rug hebben.

Unieke selectie
Dat BEEQUIP een succesformule heeft ontwikkeld blijft niet onopgemerkt. De Rotterdamse onderneming is het tweede bedrijf in Nederland die door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen is geselecteerd voor een samenwerking. Joris Linders, partner en co-founder van BEEQUIP, is nauw betrokken geweest bij de selectie en vertelt met trots: ‘Ik ben blij dat onze aanpak om het MKB te laten groeien wordt ondersteund door het EFSI. Het voelt als een erkenning en daarnaast biedt het nog meer mogelijkheden om ondernemers te helpen groeien door middel van financiering van hun materieel.’

De juiste ondersteuning
De samenwerking tussen de partijen houdt in dat het eventuele verlies dat BEEQUIP lijdt voor 50 procent zal worden gedekt door EFSI. Joris Linders kijkt uit naar de uitkomsten van deze samenwerking: ‘De instap om een financiering bij BEEQUIP aan te gaan wordt onder bepaalde voorwaarden lager en voordeliger, omdat wij minder risico lopen. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld ook ondernemers helpen die net starten of een paar moeilijkere jaren achter de rug hebben. Dat doen we nu ook al met het financieren van gebruikt materieel, maar voor hen is het makkelijker om aan de versoepelde voorwaarden te voldoen. Hiermee zetten we letterlijk de motor van de Nederlandse economie, het MKB, aan.’

Over EFSI
Deze garantie is mogelijk gemaakt door COSME en het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) dat is opgezet in het kader van het Investeringsplan voor Europa. Het doel van EFSI is het stimuleren van financieringen en het Implementeren van productieve investeringen in de Europese Unie en de toegankelijkheid van financiering te vergroten.

Meer nieuws