Excelsior neemt afscheid van Albert de Jong

20-08-17

Excelsior heeft zondag, vlak voor de wedstrijd tegen Feyenoord in het Van Donge & De Roo stadion, officieel afscheid genomen van Albert de Jong. De inmiddels voormalig voorzitter werd, door zijn opvolger Bob de Lange, in het zonnetje gezet voor het eerste thuisduel van het seizoen. De Jong kreeg een prachtig schilderij, een eeuwig lidmaatschap van de supportersvereniging en eigen stoel op het ereterras.

De Jong besloot in juni van dit jaar zelf om zijn functie neer te leggen. De algemeen directeur van de A. De Jong Groep kon het voorzitterschap niet meer combineren met zijn gezinsleven en eigen bedrijf. Per 1 augustus volgde De Lange hem op. De Jong was sinds de zomer van 2012 voorzitter van de Kralingse club. Onder zijn leiding heeft Excelsior grote stappen gezet, zowel sportief als financieel.

Excelsior speelt al voor het vierde jaar op rij in de eredivisie. Zondag was Feyenoord in de stadsderby wel te sterk voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. Het werd 1-0 door een goal van Jean-Paul Boëtius. Excelsior won wel de eerste competitiewedstrijd, uit bij Willem II (1-2). 

Meer nieuws