Expositie dorps- en stadsgezichten Krimpenerwaard van start in De Arendshoeve

27-02-20

Van april tot eind 2020 trekt kunstenaar Marco Bakker door de Krimpenerwaard met zijn expositie ‘Krimpenerwaard – in de voetsporen van Otto Dicke’. Op 4 april start Bakker zijn reizende expositie in Hotel-Restaurant De Arendshoeve in Bergambacht.

Burgemeester Roel Cazemier is ook aanwezig om de expositietournee van Bakker te openen. Bakker tekende in september en oktober van vorig jaar achttien dorps- en stadgezichten in de Krimpenerwaard die tekenaar Otto Dicke in 1954 ook al had getekend, vanaf exact dezelfde plek gezien. 

Deze achttien plekken liggen verspreid over de Krimpenerwaard en de reizende expositie is in de loop van het jaar ook verspreid over de Krimpenerwaard te zien, op zes verschillende locaties, in Bergambacht, Ammerstol, Lekkerkerk, Schoonhoven, Haastrecht, en Krimpen aan de Lek. 

Tijdens de expositie kunnen de bezoekers de tekeningen van Bakker uit 2019 en Dicke uit 1954 met elkaar vergelijken. In die vergelijking zitten eigenlijk twee verhalen: die van 65 jaar aan veranderingen in de Krimpenerwaard en het verhaal van twee kunstenaars die op hun eigen manier hetzelfde onderwerp benaderden. 

Op 4  april is de start in De Arenshoeve en de toegang is gratis. Voor meer data en locaties klik hier

Meer nieuws