Rotterdam

Factris bereikt 1 miljard euro aan financiering na fantastisch 2022 

13-04-23

Factris heeft begin 2023 officieel meer dan 1 miljard euro aan facturen gefinancierd. ‘Gezien de instabiliteit en onzekerheid op de financiële markt van de EU in het afgelopen jaar komt dit succes voor velen als een verrassing’, zegt Nouri Verhoeven, Head of Sales Benelux. 

Factris en de betrokken stakeholders zijn opgetogen over de resultaten. ‘We hebben 2022 boven verwachting afgesloten dankzij een dubbel cijferige toename van de gemiddelde portefeuilleomvang, het aantal klanten en het financieringsvolume. In 2022 is Factris maandelijks winst gaan maken, naast het herinvesteren in groei’, legt Verhoeven (foto) uit. 

Hij vervolgt: ‘Dankzij dit momentum hebben wij begin 2023 officieel meer dan 1 miljard euro aan facturen gefinancierd, bereikt door een mix van innovatieve, op technologie gerichte financieringsdiensten, in combinatie met nieuwe financiering.’ Het fintechbedrijf heeft door dit succes de portefeuilles van andere factoringbedrijven overgenomen, wat het bereik van alternatieve financiering verder heeft uitgebreid. 

Vijf Europese landen

Factris’ belangrijkste financiële product is factoring. Het bedrijf koopt tegen betaling facturen van MKB-bedrijven op, zodat deze ondernemingen snel en gemakkelijk een financiering kunnen krijgen. Factris is momenteel actief in vijf Europese landen en in 2023 wil het bedrijf naar verschillende andere landen uitbreiden. 

Mijlpaal

CEO Brian Reaves is blij met de mijlpaal. ‘Mensen die vanaf het begin bij Factris betrokken zijn, hebben altijd geweten dat we de mijlpaal van 1 miljard euro gefinancierd vermogen zouden bereiken. We wisten alleen niet dat het zo snel zou zijn. Maar door nieuwe financiering van onze investeerders te combineren met de nieuwste fintech-tools om snelle, betaalbare financiering voor MKB’ers te bieden, kwam ons succes niet als een schok, maar eerder als een verwacht resultaat van een goed uitgevoerd plan.’ 

Meer nieuws