Ondernemerschap

Falck bouwt nieuw innovatief trainingscentrum

Inprevo - Rotterdam

Falck neemt in 2018 een nieuw trainingscentrum op de Maasvlakte in gebruik. Het bedrijf realiseert een internationaal toonaangevend veiligheidskenniscentrum voor publieke en industriële brandweren, de offshore, de maritieme sector en de windindustrie. 24 januari sloot Falck een overeenkomst met het Havenbedrijf Rotterdam voor de uitgifte van het nieuwe terrein.

Het in veiligheid en veiligheidstrainingen gespecialiseerde bedrijf verlaat zijn huidige locatie aan de Beerweg. Het huurcontract met het Havenbedrijf Rotterdam loopt in 2018 af en dat geeft Falck de gelegenheid om een volledig nieuw veiligheidscentrum te ontwikkelen. Het nieuwe terrein ligt een paar honderd meter oostelijk van het bestaande trainingscentrum.

Al in 1985 werd een groot trainingscentrum opgericht voor brandweer, industrie, offshore en de maritieme sector vanuit een samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam, Smit Internationale en de Nederlandse Veiligheidsdienst. Het belangrijkste doel van het veiligheidscentrum, toen onder de namen Risc en Nutec, was om een veilig woon- en werkgebied te creëren in de haven van Rotterdam. Met de ondertekening van het nieuwe contract wordt de samenwerking voortgezet.

Interactief en realistisch  

De ingebruikname van het nieuwe terrein in 2018 behelst voor Falck veel meer dan louter een verplaatsing van activiteiten. Er is straks nog meer aandacht voor interactieve en realistische beleving en de koppeling tussen kennis en praktijk.

Het nieuwe centrum wordt ruim een hectare groter dan het huidige terrein en ingericht volgens de modernste standaarden voor techniek, milieu, arbeidshygiëne, veiligheid en trainingstechnologieën. Zoals virtual reality voor incidentbestrijding en crisismanagement. Daarnaast komt op het nieuwe terrein een fieldlab voor onderzoek en praktijkexperimenten.

 

De ondertekening van het contract. Vlnr Jeroen Steens (hoofd Port Development havenbedrijf). Kim Bybjerg (managing director Falck Safety Services) Robbert van der Veen (managing director Falck Emergency Nederland).

 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Inprevo

Inprevo richt zich op de preventie van calamiteiten en helpt organisaties bij het creëren van brandveiligheid.

Meer nieuws