Feyenoord helpt jongeren op arbeidsmarkt

30-05-16

Twee dagen vol workshops en speedmeets met werkgevers uit de regio. Daar waagden zo’n 110 jongeren zich aan tijdens Feyenoord Matchdays, een samenwerking van Feyenoord en het WerkgeversServicePunt Rijnmond. Het event, dat jongeren vooruit moet helpen op de arbeidsmarkt, is vastgelegd in een Rotterdams Jongerenakkoord. Op 27 mei ondertekenden Eric Gudde (algemeen directeur Feyenoord) en wethouder Maarten Struijvenberg, (werkgelegenheid en economie) dit jongerenakkoord.

Veel Rotterdamse jongeren identificeren zich met voetbal in het algemeen en Feyenoord in het bijzonder. Feyenoord heeft de ambitie om naast een voetbaltechnisch opleidingsinstituut ook maatschappelijk gezien een grotere rol in de ontwikkeling en opleiding van jongeren te spelen. Dat kan door op een laagdrempelige manier werkgevers en jongeren met elkaar in contact te brengen.

Concrete vacatures

Tijdens het tweedaagse evenement namen zo’n vijftig jongeren deel aan workshops met informatie en tools. Dag 2 stond in het teken van interactieve speedmeets waar zo’n 110 jongeren direct gekoppeld werden aan potentiële werkgevers met concrete vacatures.

‘Feyenoord hecht veel waarde aan een sterke stad en vindt het belangrijk dat jongeren kansen worden geboden op een goede toekomst. Het is fantastisch dat we met deze twee dagen zoveel jongeren kunnen bereiken en vanuit Feyenoord kunnen bijdragen aan het bestrijden van jeugdwerkloosheid in de regio Rijnmond’, aldus Feyenoord-directeur Gudde.

Wethouder Struijvenberg is blij met dit initiatief: ‘Het netwerk en de kracht van Feyenoord kunnen we als stad zeer goed gebruiken. Dit evenement biedt zeer nuttige handvatten om de jongeren de arbeidsmarkt op te helpen. Hopelijk kunnen we met dit jongerenakkoord andere werkgevers in de regio inspireren om ook iets voor jongeren te betekenen.’

 

Feyenoord Foundation

Feyenoord is via verschillende maatschappelijke projecten actief, onder andere mogelijk gemaakt door de Feyenoord Foundation. Zo richt de club zich via het project Feyenoord Jobscorer op jongeren met een arbeidsbeperking. Via S.V. GIO wordt in samenwerking met de Giovanni van Bronckhorst Foundation de strijd aangegaan met leerachterstanden en het vroegtijdig verlaten van school.

Het Feyenoord Fancoachproject wordt ingezet ten behoeve van het bestrijden van jeugdoverlast en het bieden van een verantwoorde vrijetijdsbesteding. Projecten als Scoren in de Wijk en de Feyenoord Street League dragen bij aan de sociale cohesie in de Rotterdamse wijken. Kinderen en jongeren worden bewust gemaakt van een gezonde en verantwoorde leefstijl.

Jongerenakkoorden

Rotterdam telt op dit moment zo’n 3.150 jongeren die een bijstandstuitkering ontvangen. De gemeente gaat de strijd aan met jeugdwerkloosheid door jongeren concreet aan de slag te helpen. Een grote groep jongeren heeft geen startkwalificatie of een diploma dat aansluit bij de vacatures die er zijn. Daarom slaat het WerkgeversServicePunt van de gemeente Rotterdam de handen ineen met het onderwijs en bedrijfsleven om die jongeren een goede start te geven op de arbeidsmarkt. De gemeente hoopt aan het einde van de collegeperiode minimaal 30 Jongerenakkoorden te hebben afgesloten.

 

FOTOGRAFIE: FEYENOORD MEDIA/JOHN DE PATER

Meer nieuws