FinCo introduceert nieuwe brandstof: ChangeXL

15-02-18

FinCo heeft begin deze maand een nieuwe brandstof geïntroduceerd: ChangeXL. ChangeXL brandstoffen zijn verkrijgbaar op de FinCo Terminals Amsterdam, Groningen en Enschede en (binnenkort) Rotterdam.

Het betreft een premium diesel en benzine. ChangeXL is aantoonbaar de meest groene brandstof die er op de markt bestaat. ‘Gebruikers zullen verbaasd zijn over de ongekende prestaties,’ zegt Arno de Graaf van FinCo. Ter indicatie: 30%-40% emissiereductie voor roet en fijnstof, 4-11% brandstofbesparing, 4-11% emissiereductie voor CO2  en 10-20% emissiereductie voor NOx.

De werking van ChangeXL is gebaseerd op een mengsel van natuurlijke enzymen, biokatalysatoren genaamd. Deze unieke plantaardige enzymtechnologie zorgt voor een moleculaire verandering van de brandstof, wat leidt tot snellere en betere verbranding, minder uitstoot en jarenlange houdbaarheid.

Volgens De Graaf wordt er wel veel gesproken in de markt over verduurzaming, maar onvoldoende actie ondernomen. ‘Als leverancier van brandstoffen zien wij dat zowel retailers, handelaren als ook eindverbruikers afwachtend zijn in hun keuzes ten aanzien van het gebruik van alternatieve brandstoffen. Dit heeft met name te maken met prijs in relatie tot prestatie.’ FinCo is er volgens Arno de Graaf van overtuigd dat de ChangeXL brandstoffen perfect passen in de transitiefase van fossiel naar andere energiebronnen. ChangeXL geeft ongekende prestaties tegen een zeer betaalbare prijs.

Meer nieuws