Frank de Haan (BeLife): ‘Online workshops voor mensen die thuiswerken’

14-04-20

Voor veel bedrijven is het improviseren in coronatijden. Ook voor BeLife. ‘Wij doen bijvoorbeeld veel met e-health. Arbeidsfysiotherapie en vitaliteitscoaching doen we met videobelsessies’, vertelt Frank de Haan.

'Een rug handmatig behandelen op afstand kan niet, maar via een videogesprek een diagnose stellen wél. Oefeningen kunnen gegeven worden met een app met filmpjes. Daarnaast geven wij via de camera goed advies over de ergonomie van een thuiswerkplek.’

Voor veel mensen zijn het onzekere tijden. En bij die onzekerheid komt veel stress kijken. ‘Stress is niet ineens voelbaar in je lichaam, dat heeft vaak een aanloop nodig. Het gaat zich nu langzaam uiten. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en zoeken naar een nieuwe balans. Het thuiswerken met kinderen, om een voorbeeld te noemen. Dat is niet altijd makkelijk', aldus De Haan van BeLife. ‘Wij adviseren mensen daarin nu met online workshops en individuele coaching.’

Inspiratieworkshops

BeLife heeft speciaal voor de huidige situatie online inspiratieworkshops ontwikkeld over slapen, werk/privé balans, (thuis)werken is topsport en een online workshop over de thuiswerkplek, gezond en veilig thuiswerken (beeldschermwerk).

Daarnaast heeft BeLife van hun programma voor leidinggevenden ook een digitale variant gemaakt. Zo laten zij leidinggevenden inzicht krijgen in hun team door middel van de vitaliteitsvlootschouw. 'Juist in deze tijd is het erg belangrijk dat leidinggevenden in de gaten kunnen houden hoe het met medewerkers gaat en dat zij op de juiste manier de dialoog voeren met medewerkers', zegt De Haan. 

Neem voor meer informatie contact op met Frank de Haan: frank.de.haan@belife.nl.

Meer nieuws